Dezvoltarea Si Eficacitatea Carierei

Cuprins referat Cum descarc?

1. Conceptul de cariera    	1
2. Comportamente si atitudini  	3
3. Stadiile carierei    	6
4. Strategiile si eficienta carierei 	7
5. Cariera functionarilor publici  	11
Bibliografie      	14
Cuprins       	15


Extras din referat Cum descarc?

Desi in limbajul curent notiunea de cariera este larg folosita, conceptul de cariera are numeroase intelesuri. Pana in prezent nu este o definitie oficiala, unanim acceptata, care sa intruneasca consensul specialistilor. In literatura de specialitate sunt cunoscute diferite formulari si numeroase opinii.
In general, intelesul popular al termenului de cariera este asociat cu ideea de miscare ascendenta sau de avansare a unei persoane intr-un domeniu de activitate dorit, cu scopul de a obtine mai multi bani, mai multa responsabilitate sau de a dobandi mai mult prestigiu si mai multa putere. Pentru a defini cariera trebuie sa avem in vedere urmatorii factori: calitatea legislatiei specifice si maniera de aplicare a acesteia. Ca si definitii ale carierei enumeram in continuare pe cele care le consideram mai relevante: Cariera este o succesiune de activitati si pozitii profesionale pe care o persoana le atinge, ca si atitudinile, cunostintele si componentele asociate, care se dezvolta de-a lungul timpului; Cariera reprezinta o succesiune de functii, in ordinea crescatoare a prestigiului prin care trece un individ in mod ordonat, dupa o regula previzibila.
De fapt, cariera consta in acea succesiune de posturi intr-o ierarhie, acea succesiune de experiente, separate, corelate intre ele prin care orice persoana trece de-a lungul vietii. Dezvoltarea carierei sau cum mai este numita dezvoltarea profesionala este un proces mai complex decat pregatirea profesionala, avand drept obiectiv insusirea cunostintelor utile, atat in raport cu pozitia actuala, cat si cu cea viitoare. O cariera poate fi lunga sau scurta, iar un individ poate avea mai multe cariere, una dupa alta sau in acelasi timp.
Cariera individuala include atat viata profesionala si familiala cat si legaturile dintre ele. In dorinta de a controla viata profesionala cat si pe cea familiala, orice persoana isi dezvolta un concept propriu prin care isi autoevalueaza calitatile si valorile. Acest proces este dinamic si are loc pe parcursul intregii vieti. Cariera individuala se dezvolta prin interactiunea dintre aptitudinile existente, dorinta de realizare profesionala a individului si experienta in munca pe care o furnizeaza organizatia. Individul se va dezvolta si va fi multumit de cariera sa in masura in care organizatia va putea furniza cai pe care individul sa avanseze in diferite pozitii si niveluri, in care sa-si puna in valoare cunostintele si sa-si dezvolte aptitudinile. Sunt trei elemente importante pentru a intelege ce este aceea o cariera: A. Cariera este un proces dinamic in timp, care are doua dimensiuni: Cariera externa succesiunea obiectiva de pozitii pe care individul le parcurge in timp; Cariera interna interpretarea pe care o da individul experientelor obiective prin prisma subiectivitatii sale.
B. Cariera presupune interactiunea intre factorii organizationali si cei individuali. Perceptia postului ca si ...


Fisiere in arhiva (1):

 • Dezvoltarea Si Eficacitatea Carierei
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!