Dezvolta Liderul din Tine

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 
1. Definitia conducerii:
INFLUENTA 
2. Cheia catre arta conducerii:
prioritaTile 
3. Cea mai importanta componenta a conducerii:
integritatea 
4. Testul fundamental al conducerii:
crearea unei schimbari pozitive
5. Cel mai rapid mod de a castiga conducerea:
rezolvarea problemelor 
6. Plusul de exceptie al artei conducerii:
atitudinea 
7. Dezvoltarea celei mai de pret averi:
oamenii 
8. Calitatea indispensabila a artei de a conduce:
viziunea
9. Pretul conducerii:
autodisciplina
10. Cea mai importanta lectie in 
invatarea mestesugului conducerii: 
formarea personalului de conducere


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Cred ca nu voi uita niciodata acel moment. Tineam o conferinta despre subiectul pe care il tratez in aceasta carte  arta conducerii  si tocmai luasem o pauza de un sfert de ora. Un barbat pe nume Bob s-a napustit spre mine si mi-a spus: Mi-ai salvat cariera! Iti multumesc din tot sufletul. Se intoarse sa plece, dar eu l-am oprit si l-am intrebat: Cum adica <<ti-am salvat cariera?>>. Mi-a raspuns: Am cincizeci si trei de ani si de saptesprezece ani am o functie care cere talent de conducator. Pana nu demult m-am zbatut, constient ca nu aveam nici o aptitudine in aceasta privinta si ca bateam pasul pe loc. Anul trecut am participat la seminarul ta pe tema artei de a conduce, si am invatat o serie de principii pe care le-am aplicat imediat la birou. Si miracolul s-a produs. Oamenii au inceput sa ma asculte  la inceput mai reticenti, apoi chiar cu entuziasm. Inainte aveam experienta berechet, dar imi lipsea abordarea profesionista a problemei. Iti multumesc ca ai facut din mine un lider. 
Marturii ca acea a lui Bob m-au incurajat sa-mi dedic o mare parte din timp formarii de lideri. Acesta este de fapt si motivul pentru care tin seminarii de arta a conducerii in Statele Unite si in alte tari cam de zece ori pe an. Tot acesta este si rostul cartii de fata.
Ceea ce veti citi este apogeul unor abilitati invatate in douazeci de ani de cand conduc oameni. Timp de douazeci de ani am predat aceste principii de conducere si am urmarit cu mare satisfactie cum o serie de barbati si femei,aplicandu-le, au devenit lideri mai eficienti. Acum am ocazia sa vi le impartasesc si dumneavoastra.
Cheia succesului in tot ceea ce intreprindem este capacitatea de a-i conduce pe altii eficient.
Totul evolueaza si involueaza datorita calitatii conducerii. Ori de cate ori fac aceasta afirmatie, ascultatorii sunt tentati sa ma corecteze: Aproape totul evolueaza sau involueaza datorita calitatii conducerii. Majoritatea oamenilor manifesta dorinta de a cauta exceptia in loc sa aspire sa devina exceptionali.
Chiar in acest moment capacitatea ta de a conduce se situeaza la un anumit nivel. Din ratiuni didactice, sa zicem ca pe o scara de la 1 la 10, abilitatile tale de conducator se situeaza la nivelul 6. Un singur lucru stim sigur: eficienta muncii tale va fi pe masura capacitatii tale de a conduce si de a-i influenta pe altii. Nu poti avea constant rezultate mai bune decat iti permite nivelul capacitatii tale de conducator. Cu alte cuvinte, abilitatea ta de lider determina nivelul succesului tau  si al celor care lucreaza cu tine.
Am citit de curand in revista Newsweek aceste cuvinte spuse de presedintele companiei Hyatt Hotels: Daca am invatat ceva in cei 27 de ani de cand lucrez in industria serviciilor, este asta: 99 la suta dintre angajati vor sa lucreze bine. Daca reusesc sau nu, aceasta depinde in primul rand de persoana pentru care muncesc.1 
Circula o anecdota care reflecta clar importanta conducerii eficiente. In timpul unei sedinte cu personalul unui magazin, directorul isi mustra angajatii pentru cifrele de vanzari mult prea mici. M-am saturat de rezultate proaste si scuze, spunea el. Daca nu va puteti face treaba, sunt sigur ca exista alti vanzatori care ar sari in sus de bucurie daca li s-ar oferi sansa sa vanda produsele excelente pe care fiecare dintre voi are privilegiul sa le reprezinte. Apoi, uitandu-se spre un nou angajat, care fusese fotbalist profesionist, spuse: Daca o echipa de fotbal pierde partida dupa partida, ce se intampla? Sunt inlocuiti jucatorii, nu-i asa?. Intrebarea pluti in aer cateva secunde fara sa primeasca nici un raspuns; apoi, fostul jucator de fotbal raspunse: De fapt, domnule, daca toata echipa are probleme, de obicei se schimba antrenorul.2 
Stiinta conducerii se poate invata
Stiinta de a conduce nu este un club exclusivist din care fac parte numai cei care s-au nascut cu ea in sange. Trasaturile specifice ale conducatorului, acea materie prima care compune arta de a conduce, pot fi cultivate. Daca adaugati si dorinta interioara de a o face, nimic nu va mai sta in cale ca sa deveniti un adevarat conducator. Aceasta carte va ofera principiile stiintei de a conduce. Dumneavoastra trebuie sa adaugati dorinta.
In cartea sa The Last Days Newsletter, Leonard Ravenhill povesteste despre un grup de turisti care vizitau un sat pitoresc. Trecand pe langa un batran care statea langa un gard, unul dintre turisti intreba pe un ton superior: Spune-mi, te rog, s-a nascut vreun om mare in acest sat? Batranul raspunse: A, nu, aici s-au nascut numai copii. 
Stiinta conducerii se cultiva, nu se descopera. Liderul cu adevarat innascut va iesi in fata oricum; dar pentru a ramane sus, trebuie dezvoltate trasaturile naturale. Dupa ce am lucrat cu mii de oameni dornici sa devina lideri, am descoperit ca ei pot fi incadrati intr-una din cele patru categorii, sau niveluri, de conducere:
Liderul total
S-a nascut cu calitati de conducator.
A vazut cum se modeleaza capacitatea de a conduce pe tot parcursul vietii.
S-a instruit, invatand lucruri noi despre stiinta conducerii.
Are autodisciplina necesara pentru a deveni un mare conducator.
Nota: Trei calitati din cele patru sunt dobandite.
Liderul format
A vazut cum se modeleaza capacitatea de a conduce in cea mai mare parte a vietii.
A invatat stiinta conducerii prin instruire.
Are autodisciplina necesara pentru a deveni un mare conducator.
Nota: Toate cele trei calitati sunt dobandite.
Liderul latent
A vazut de curand cum se modeleaza capacitatea de a conduce.
Invata sa fie lider, instruindu-se in aceasta privinta.
Are autodisciplina necesara pentru a deveni un mare conducator.
Nota: Toate cele trei calitati sunt dobandite.
Liderul limitat
Are putine contacte, sau nici unul, cu lideri.
Are putine contacte sau nici unul, cu instruirea in stiinta conducerii.
Doreste sa devina lider.
Nota: Toate cele trei calitati pot fi dobandite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvolta Liderul din Tine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!