Devizul General in Procesul Investitional

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere pagina 3
Capitolul 1. Baza teoretica, metodologica a proiectului pagina 5
Capitolul 2. Importanta in activitatea practica pagina 9
Capitolul 3. Cercetare stiintifica pagina 11
Capitolul 4. Concluzii pagina 14
Bibliografie pagina 15
Cuvinte cheie pagina 16


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE:
Orice afacere, indiferent cine o initiaza si unde se realizeaza, incepe cu bani si trebuie astfel condusa, incat sa se finalizeze cu bani mai multi, care sa asigure recuperarea capitalurilor investite si reluarea afaceri pe un plan mai larg. Fiind vorba de bani, acestia se pot gestiona stiintific si, deci, benefic, numai printr-un management financiar performant, integrat, sistemic, intr-un management general performant
Orice segment de management are obiectul, functiile, principiile managementului general, componentele generale ale acestuia si cele ale sistemului de management al organizatiei, particularizate la specificul acelui tip de management.
Latura financiara se regaseste in toate componentele activitatii manageriale:
- in toate functiile actului managerial: prevedere, organizare, coordonare, antrenare si control-evaluare;
- in toate elementele sistemului de management: sistemul organizatoric, sistemul informational, sistemul decizional, sistemul metodelor si tehnicilor de management, etc.
Managementul financiar, se poate defini ca fiind un subsistem al managementului 
general, avand ca scop asigurarea resurselor financiare necesare, alocarea si utilizarea lor profitabila, cresterea valorii organizatiei, dezvoltarea, consolidarea si siguranta patrimoniului acesteia, indeplinind un rol activ, pornind de la resursele financiare mobilizabile in stabilirea obiectivelor strategice si tactice si in controlul si evaluarea indeplinirii acestora.
Pentru un manager, unul dintre momentele cele mai incarcate de raspundere este acela de a lua decizia pentru efectuarea unei investitii. Dificultatea optiunii pentru o investitie este data de faptul ca aceasta are un impact major asupra tuturor elementelor din sistemul unei firme : decizional, informational si organizatoric. Inainte de a se lua decizia efectuarii unei investitii, este necesar a se clarifica o serie de probleme esentiale : daca investitia este necesara, ce urmeaza sa se faca si cu ce mijloace, care sunt modalitatile in care se va realiza investitia, cum se va face evaluarea, care este riscul investitiei, ce fonduri vor fi utilizate pentru finantarea investitiei.
Luarea unei decizii investitionale implica si luarea in considerare a gradului de incertitudine sau de risc al proiectului, aceste caracteristici coexistand si fiind combinate in diverse proportii. Incertitudinea se refera la starea de nesiguranta legata de rezultatele scontate ale unei actiuni economice. Originea riscului se afla in posibilitatea ca o actiune viitoare sa genereze pierderi datorita inconsistentei unor rationamente sau datorita unor informatii incomplete in momentul luarii deciziei. Riscul se caracterizeaza deci prin posibilitatea descrierii unei legi de probabilitate.
Investitia joaca un rol important in imbunatatirea calitatii vietii, in ocuparea fortei de munca, constituind totodata si un suport material al promovarii procesului tehnico - economic.
Pornind de la definitia pe care profesorul Ioan Bogdan o dadea investitiei : ,,Investitia este efortul financiar actual facut pentru un viitor mai bun, creat prin dezvoltare si modernizare, avand ca sursa de finantare renuntarea la consumuri actuale sigure, dar mici si neperformante, in favoarea unor consumuri viitoare mai mari si intr-o structura moderna, mai aproape de optiunile utilizatorilor, dar probabile" lucrarea isi propune sa abordeze tema ,,Devizul General si importanta lui in Management", devizul general fiind o piesa comuna tuturor documentatiilor tehnico-economice pentru investitii.
Lucrarea este structurata pe patru capitole si incearca sa sintetizeze cunostintele 
teoretice si practice ale autoarei legate de devizul general si importanta acestuia in management. 
In prezent, in sistemul sanitar este din ce in ce mai accentuata preocuparea pentru introducerea de noi practici si noi proceduri, care au ca scop cresterea satisfactiei pacientilor, scaderea costurilor, deci cresterea eficientei actului medical. Acestea se realizeaza numai prin investitii. Medicul, manager al propriului cabinet este adesea investitor si beneficiar, avand un rol fundamental in procesul investitional. El este cel care hotaraste necesitatea investitiei cu tot ce tine de ea. (oportunitate, studii de piata, amplasare, dimensionare, selectarea proiectantilor, furnizorilor si executantilor). 
Investitiile incluzand aici si pe cele din domeniul sanitar, desi se aseamana au multe elemente specifice. Prin documentatia tehnico-economica, se reflecta aceasta specificitate, se demonstreaza necesitatea, dimensiunile, oportunitatea, eficienta, conditiile de realizare, tehnologiile care se vor utiliza, posibilitatile de finantare.
Capitolul I
Baza teoretica, metodologica a proiectului .
Datorita faptului ca investitiile angajeaza fonduri mari, resurse mari si variate, pe perioade indelungate, documentatia pentru investitii reprezinta o necesitate obiectiva. Documentatia pentru investitii are ca scop sa previna riscul investitional, sa documenteze pe cel care formuleaza optiunea asupra oportunitatii, legalitatii, posibilitatilor de realizare, a eforturilor financiare, materiale si umane, asupra efectelor si eficientei investitiei, dar si sa convinga pe cei care trebuie sa finanteze investitia sa-si plaseze fondurile in investitia respectiva. Trebuie avuta in vedere perioada in care se realizeaza eforturile de investitie, cu fluxuri negative de numerar, dar si perioada de exploatare a investitiei, cu fluxuri pozitive de numerar.
In elaborarea unei documentatii tehnico - economice a unei investitii trebuie sa se tina seama de faptul ca in promovarea si realizarea acesteia sunt implicate o serie de institutii: 
- primariile ( pentru autorizatii).
- institute de cercetare si proiectare.
- companii nationale (pentru avize si acorduri). 
In acest sens, Guvernul Romaniei a emis o serie de reglementari pentru investitiile publice, ele fiind recomandate si celorlalti investitori. (ex. HG 1179/2002). Investitia trebuie sa inceapa cu studiul de oportunitate, singurul care poate initia demararea procesului investitional in conditii de rationalitate si siguranta. Reglementarile recomanda urmatoarele documentatii tehnico - economice : 
- studiul de prefezabilitate
- studiul de fezabilitate 
- proiectul tehnic. 
Aceste documentatii sunt insotite de devizul general. Atunci cand se trece la faza de executie, investitiile se realizeaza pe baza detaliilor de executie. La elaborarea documentatiilor pentru investitii se parcurg, de regula, urmatoarele etape :
- elaborarea temei de proiectare.
- elaborarea studiului de amplasament.
- efectuarea studiilor topografice si geotehnice necesare.
- elaborarea planului urbanistic de ansamblu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Devizul General in Procesul Investitional.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!