Despre Criza Financiara Mondiala

Extras din referat Cum descarc?

,,Un subiect greu de explicat si usor de intamplat.''
Prin emiterea unor intrebari si gasirea celor mai bune raspunsuri referitoare la acestea se desfasoara majoritatea dezbaterior de grup de tip sedinta situate la nivel de conducere. 
Pentru intrebarile adresatel voi incerca astfel sa dau cateva raspunsuri individuale cu ajutor bibliografic prezentat la finalul lucrarii,.
Ce se intelege prin credit ipotecar?
Prin definitie un credit ipotecar este un credit garantat cu proprietatea cumparata.
Un bun exemplu de credit ipotecar.
As dori sa exemplific un astfel de caz astfel. Sa presupunem ca doriti sa cumparati o proprietate care costa 100 000 EURO, din care aveti 20 000 EURO si doriti sa luati un credit ipotecar de 80 000 EURO de la banca pentru o perioada de 20 ani. Pentru a obtine creditul ipotecar, banca trimite un evaluator imobiliar pentru a confirma daca proprietatea pe care doriti sa o achizitionati valoreaza intr-adevar 100 000 EURO. Odata ce creditul a fost acordat, in functie de banca, rata dobanzii si conditiile negociate, veti datora bancii, pentru perioada de 20 ani, suma aproximativa de: 
140.000EUR = 80.000EUR rambursare de capital + 60.000EUR (75%) dobanda.
In cazul in care nu platiti rata lunara, banca are dreptul de a lichida garantia ipotecara in onformitate cu clauzele contractuale. 
Pentru a evita aceste situatii neplacute puteti (si de cele mai multe ori sunteti obligati) sa incheiati o asigurare care sa acopere toate riscurile majore cum sunt: deces, boala, somaj, accidente, etc.
Astfel, contrar parerii generale, un credit ipotecar nu este un contract extraordinar de constrictiv si riscant.
Scopul bancii este acela de a-si incasa regulat platile aferente creditului ipotecar si nu de a prelua proprietati pe care mai apoi trebuie sa le vanda pentru a-si incasa banii. 
Revenind la problema imobilului de 100.000 de EURO, unele persoane pot afirma ca o dobanda de 60.000 EURO ce reprezinta 75% din valoarea creditului ipotecar este cam mare si ca ar prefera mai degraba sa astepte pana in momentul in care au strans bani suficienti sa plateasca imobilul.
In realitate, creditul ipotecar este una din formele de creditare cu cel mai scazut nivel al dobanzii datorita riscului mic pe care il implica. O dobanda de 75% pentru o perioada de 20 ani reprezinta o dobanda anuala aproximativa de 2.6%. Ca si termen de comparatie, firme renumite trebuie sa plateasca o rata a dobanzii mai ridicata (3%, 4%, 5%) datorita riscurilor implicite al activitatilor pe care le desfasoara.
Un alt aspect important referitor la creditele ipotecare il reprezinta deductibilitatea fiscala. Dobanda la credit este partial sau in intregime deductibila din venitul anual, astfel:
Veti putea deduce 2.6% x 80.000EUR = 2.080EUR din veniturile dumneavoastra anuale.
Altfel spus, in cazul in care aveti un venit de 15.000 EURO/an, aceasta valoare de 2.080 EURO aferenta creditului ipotecar va fi scazuta din cei 15.000 EURO, iar restul de 13.920 de EURO va fi impozitat (16% in Romania).
Luand in considerare cele mentionate, costul net al creditului ipotecar va fi de 1.747 EURO/an fata de 2 080 EURO/an, datorita deductibilitatii fiscale.
De ce ar fi cineva interesat de creditul ipotecar?
In majoritatea cazurilor, raspunsul este direct: suntem interesati sa luam credit ipotecar fiindca nu putem altfel. Nu avem bani suficienti sa platim imobilul pe care dorim sa-l cumparam, asa ca trebuie sa luam in considerare surse externe de finantare.
Chiar si in acest caz este totusi foarte important sa avem unele cunostinte de baza despre modul in care sistemul functioneaza.
Notiunea de credite subprime?
Subprime de imprumut (prim-aproape, non-prim, sau de a doua sansa de creditare) este un termen financiar, care a fost popularizat de catre mass-media in timpul "zdrobirii creditelor" din 2007 si implica furnizarea de credit institutilor financiare pentru a da debitorilor valabilitate (uneori mentionate ca "sub-banked"). 
Subprime debitorilor, au un risc ridicat de perceput, in mod implicit, cum ar fi cele care au o istorie de imprumut sau de delincventa, in mod implicit, cele cu un inregistrate de faliment, sau a celor cu experienta limitata a datoriei. Desi nu exista o definitie standardizate, in SUA subprime imprumuturi sunt, de obicei, cele clasificate ca debitor in cazul in care are un scor de credit de mai jos un anumit nivel.
Subprime de imprumut cuprinde o varietate de tipuri de credit, inclusiv credite ipotecare, credite auto, si de carduri de credit.
Subprime ar putea, de asemenea, sa se refere la o garantie pentru care un profit de mai sus de "prim" rata este de primit, de asemenea, cunoscut
O definire a instrumentelor financiare derivate.
Instrumente financiare derivate sunt instrumentele negociabile emise in forma materiala sau evidentiate prin inscrieri in cont, care confera detinatorilor lor drepturi patrimoniale asupra emitentului - drepturi de proprietate sau drepturi de creanta asupra acestuia - conform legii si in conditiile specifice de emisiune a acestora. Valori mobiliare pot fi actiunile, obligatiunile, instrumentele financiare ale administratiei publice centrale si locale, precum si instrumentele financiare derivate sau orice alte instrumente financiare incadrate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in aceasta categorie.
Termenul de recesiune
- manifestarile de criza economica si depresiune, dominate de efecte negative;
Recensiunea se poate caracteriza prin :
- stagnari sau reduceri modice ale activitatii economice;
- reduceri ample si de durata ale activitatii economice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Criza Financiara Mondiala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!