Decizia-instrument Managerial Fundamental

Extras din referat Cum descarc?

Alegerea rationala a unei alternative de actiune in scopul obtinerii unui rezultat dorit este o decizie. Implicatia evidenta a luarii unei decizii o constituie existenta variantelor. Daca nu este posibila alegerea nu exista decizie.
Definita ca optiune pentru o alternativa decizia nu poate fi un act intamplator. ea presupune eforturi e studiere temeinica a factorilor ce pot inpluenta rezultatele asteptate. Pregatirea si luarea deciziilor este un proces rational un proces de cunoastere. Acest proces strans impletit cu activitatea practica cu actiunea de atingere a rezultatelor dorite formeaza procesul decizional.
Larea deciziilor este o parte a muncii tuturor managerilor. Un manager ia constant decizii cand exercita functiile de planificare organizare motivare-antrenare coordonare si control. Luarea deciziilor nu este o functie separata izolata a managementului ci mai curand miezul comun al functiilor manageriale. 
Managerii de la toate nivelurile organizatiei sunt angajati in luarea deciziilor. Deciziile luate de managementul de varf si care privesc misiunea organizatiei obiectivele generale si strategiile de realizare a lor au impact asupra organizatiei in ansamblu. Managerii de la nivelurile mijlocii, la randul lor isi concentreaza deciziile asupra implementarii strategiilor si de asemenea asupra alocarii resurselor si bugetului. In sfarsit la nivelul de jos Managerii iau decizii ce privesc operatiile realizate zi de zi de natura repetitiva in cea mai mare parte. Prin urmare luarea deciziilor este universala. Toti managerii iau decizii.
Teoria economica traditionala presupune ca deciziile manageriale sunt luate oarecum in conditii de certitudine ; ca managerii sunt capabili sa defineasca si sa rezolve instantaneu probleme complexe.Existenta unor asemenea capacitati implica prezumtia ca:
-Informatii complete si perfecte despre alternativele de actiune sunt disponibile
-Sunt perfect cunoscute consecintele alternativelor disponibile
-Managerii au abilitatile necesare sa evalueze consecintele alternativelor disponibile
Aceste prezumtii deriva din principiile economice traditionale potrivit carora managerii cauta sa maximizeze profiturile (sau sa minimizeze costurile) si sunt complet rationali. Desigur ideal ar fi ca deciziile managerilor sa fie complet rationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Decizia-instrument Managerial Fundamental.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!