Corelatia dintre nivelul cheltuielilor pentru aparare si cresterea economica

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1.Definirea conceptelor, continutului si sferei de cuprindere 4
1.1.Cheltuielile 5
1.2.Cresterea economica 6
2. Corelatia dintre cheltuielile de aparare si cresterea economica; Efectele costului apararii asupra sistemului economic national 7
A.Colectarea datelor si pregatirea acestora prin completarea unor tabele 8
B.Reprezentarea grafica a datelor 11
C.Interpretarea datelor 13
CONCLUZII 15


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In prezent, mediul politic, economic si militar regional, european si global este atat de complex si contradictoriu, incat, se dovedeste mai mult decat obligtoriu existenta unei industrii proprii de aparare, avand capacitatile de productie necesare fabricarii de bunuri militare. Analizand mutatiile fenomenului politico-militar global contemporan, Alvin Toffler scria ,, E posibil ca pana nu demult armata sa fi fost, la baza, o prelungire a pumnului lipsit de judecata. Astazi ea se fundamenteaza aproape complet pe cunostiintele incorporate in arme si tehnologii de supraveghere. De la sateliti si pana la submarine, armele moderne sunt construite din componente electronice bogate in informatie. Avionul de lupta al zilelor noastre este un computer zburator. Pana si actualele arme sunt fabricate cu ajutorul computerelor superinteligente sau a cipurilor electronice" . Oportunitatea dezvoltarii si modernizarii capacitatilor de productie necesare apararii ne-o confirma istoria, care ne-a demonstrat ca: ,,nu exista armata puternica decat acolo unde economia este puternica", iar pentru Romania, neglijarea strategiilor investitionale de dezvoltare a capacitatiilor de productie pentru aparare ale agentilor econimici de stat sau privati constituie o eroare grava, cu implicatii nefaste asupra prezervarii valorilor fundamentale.
Un standard de viata superior nu poate fi obtinut decat printr-o productie superioara de bunuri si servicii. Cresterea economica consta tocmai in sporirea rezultatelor activitatii economice la nivel macroeconomice. Cresterea economica se exprima prin ritmul de crestere a indicatorilor macroeconomici (PIB, PNB, VN). Frecvent, variatia acestor indicatori este corelata cu evolutia demografica.
1.Definirea conceptelor, continutului si sferei de cuprindere
Resursele financiare sunt constituite din fondurile necesare pentru functionarea corespunzatoare a structurilor statului care au resposabilitati in domeniile de aparare si al securitatii nationale si a pregatirii teritoriului, populatiei si a economiei pentru aparare. Fondurile se asigura, in cea mai mare parte, de la bugetul Ministerului Apararii Nationale, dar si de la bugetele ministerelor si ale altor structuri guvernamentale care au responsabilitati in domeniile apararii si al securitatii. 
Managementul resurselor financiare incepe odata cu planificarea financiara pentru elaborarea studiilor de prognoza si se incheie cu executarea bugetului alocat. Conducerea prin bugete, cea mai aplicabila metoda de management in acest subdomeniu, reprezinta elaborarea de bugete de cheltuieli pentru toate verigile organizatorice si urmarirea executiei acestora.
Printre metodele ce se potrivesc managementului resurselor financiare specifice afacerilor militare ar mai fi: managementul prin obiective, managementul prin rezultate si managementul prin proiecte. 
Managementul prin obiective reprezinta un sistem dinamic prin care se urmareste realizarea obiectivelor organizatiei militare prin armonizarea intereselor acesteia cu cele ale personalului, folosind metode motivationale complexe. 
Managementul prin rezultate presupune un sistem prin care se urmareste maximizarea ,,profitului", a indeplinirii misiunilor de termen scurt, folosind o metoda motivationala bazata in principal pe stimulente materiale. 
Toate aceste metode folosite, de obicei, in managementul resurselor financiare implica si masurarea propriei performante, bazat pe ciclul de intocmire a planurilor bugetare, realizarea si evaluarea acestora, beneficiile pe care le aduc si controlul asupra functiilor financiare. Gestiunea performantei resurselor financiare specifice afacerilor militare reprezinta un instrument al managementului, care ofera informatii asupra stadiului proiectelor, programelor sau politicilor pentru aparare.
Responsabilitatea managementului resurselor financiare revine comandantilor de la toate nivelurile pentru angajarea, stabilirea cheltuielilor si limitelor privind utilizarea fondurilor publice. In acest sens, acestia coordoneaza permanent structura specializata pentru asigurarea fondurilor, politicii financiare si contabilitatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corelatia dintre nivelul cheltuielilor pentru aparare si cresterea economica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1) Alvin Toffler, ,,Powershift/Puterea in miscare", Editura ANTET, 1995
2) D.Badea, M.Neag, H.Neagoie, Managementul resurselor de aparare, Editura Academiei Fortelor Terestre ,,Nicolae Balcescu", Sibiu, 2010
3) Dacian, Managementul resurselor apararii- Managementul investitiilor si cheltuieliilor pentru productia de aparare, Editura Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Sibiu, 2000
4) Legea nr. 6/2017 pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2017
5) Legea nr. 339/2015 pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2016
6) Legea nr. 186/2014 pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2015
7) Legea nr 356/2013 pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2014
8) http://www.leanblog.ro/wp/instrumente-lean/instrumente-lean/instrumente-de-analiza/diagrama-pareto,


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!