Controlul Administrativ

Extras din referat Cum descarc?

CONTROLUL ADMINISTRATIV
- sa-si insuseasca cunostintele privitoare la necesitatea, obiectivele, organizarea, formele si metodele controlului administrativ;
- Obiective cognitive:
O1 - sa argumenteze necesitatea controlului administrativ intr-o institutie publica;
O2 - sa evidentieze obiectivele controlului administrativ;
O3 - sa precizeze cerintele privitoare la organizarea controlului administrativ;
O4 - sa reliefeze formele controlului administrativ;
O5 - sa descrie metodele de control administrativ;
O6 - sa prezinte efectele controlului administrativ.
- Metode si tehnici didactice:
Metode expozitive:
- explicarea;
- descrierea.
Metode conversative:
- conversatia;
- conversatia euristica;
- problematizarea.
Metode de explorare directa:
- observatia;
- studiul de caz.
1. Necesitatea si obiectivele controlului administrativ
Controlul este una din componentele activitatii de administrare sau conducere si este nelipsit, ca atare, in sistemele administrative din toate timpurile. Exercitarea controlului se integreaza in activitatea de administratie si semnifica mijlocul prin care se analizeaza modul cum organele administrative isi indeplinesc sarcinile. Intr-una dintre acceptiunile sale controlul consta in "observarea, constatarea sau stabilirea situatiei de fapt, confruntarea acesteia cu obiectivele propuse, combaterea unor fenomene nefavorabile si sesizarea organelor competente".
In esenta sa, controlul vizeaza imbunatatirea rezultatelor dintr-un anumit sector, inlaturarea unor erori sau prevenirea lor. Pentru aceasta, el are nevoie de criterii si de etaloane de masura, spre a putea compara realitatea cu ceea ce ar trebui sa fie.
Necesitatea controlului este strans legata de modul in care se deruleaza procesul decizional. Astfel, prin control se verifica in mod nemijlocit, cum se indeplinesc deciziile administrative, se initiaza noi demersuri si se corecteaza eventualele disfunctionalitati.
Necesitatea controlului rezulta din insasi natura lui, fiind o activitate constienta ce urmareste scopuri multiple, insa, pentru aceasta, ea urmeaza sa satisfaca urmatoarele conditii:
1. sa fie infaptuita chiar de conducatorii institutiilor sau comparti-mentelor administrative, intrucat functia de control este inseparabila de func-tia de conducere. Eficienta controlului asigura eficienta conducerii. In acest sens, functionarii de conducere trebuie sa efectueze un control permanent, deoarece nu implica intreruperea activitatii celor controlati si nici cheltuieli suplimentare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul Administrativ.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!