Contractul de Leasing

Extras din referat Cum descarc?

PRINCIPIUL LIBERTATII CONTRACTUALE
Formarea obligatiilor comerciale prin acte juridice, ca si a celor civile, este guvernata de principiul libertatii de vointa a partilor, principiu cu valoare constitutionala. Astfel, conform art. 135, alin.1 din Constitutie, economia Romaniei este o economie de piata, iar conform art. 135, alin.2, lit.a), statul trebuie sa asigure libertatea comertului si protectia concurentei loiale. De asemenea, conform art. 1270 C.civ. contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante si poate fi modificat sau inceta numai prin acordul partilor sau din cauze autorizate de lege. De asemenea, art.11 C.civ. prevede ca nu se poate deroga prin conventii sau acte juridice unilateral de la legile care intereseaza ordinea publica sau de la bunele moravuri. 
In virtutea libertatii de vointa: actul juridic ca negotium, exista prin simplul accord de vointa fara a fi necesara existenta inscrisului ca instrumentum; actele solemne sunt de stricta exceptie in comercial (cambia, contractul de garantie mobiliara); contractele comerciale se incheie deseori intre absenti (intre persoane departate), actele juridice rezultand din facturi acceptate, comenzi urmate de executare; anumite acte se incheie sau exista in forma dematerializata fara a fi constatate pe un suport de hartie (valori mobiliare, cambii dematerializate, comert electronic) .
NOTIUNEA DE LEASING
Analistii comertului international au scos in evidenta faptul ca leasing-ul constituie o expresie a tehnicilor moderne de contractare in acest domeniu. Insistenta asupra acestui tip de contract este explicata de mai multi autori prin pragmatismul si eficacitatea lui. Leasing-ul a aparut pentru prima data in Statele Unite ale Americii, pentru ca mai apoi sa patrunda treptat si in alte tari, indeosebi in Europa. In S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code si prin Uniform Commercial Code. In Marea Britanie, Franta si Belgia s-au elaborat reglementari care definesc relatiile contractuale pe baza de leasing si precizeaza operatiunile incluse. 
Aparitia leasing-ului a fost determinata de cauze obiective. Astfel, in S.U.A., Marea Britanie si in alte tari erau intampinate greutati in finantarea afacerilor, ca urmare a rigiditatii formelor si procedeelor existente. Oamenii de afaceri simteau nevoia dotarii societatilor lor comerciale cu echipamente moderne, in conditiile in care utilajele din dotare se invecheau, mai ales ca efect al uzurii morale. In acest context, formula cumpararii unor bunuri de la un vanzator in scopul inchirierii lor acelor clienti care aveau nevoie de ele a aparut ca o solutie salvatoare si eficienta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul de Leasing.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!