Conceptul de Investitie, Tipologia Investitiilor si Rolul Lor in Lumea Moderna

Cuprins referat Cum descarc?

Moto pag.3
Introducere pag.4
Cap. 1 Aspecte financiare ale managementului financiar in procesul investitional pag.5
1.1. Conceptul de investitie pag.5
1.2. Rolul investitiilor pag.7
1.3. Tipologia investitiilor pag.8
Cap. 3 Studiu de caz pag.11
Cap. 4 Concluzii pag.17
Cuvinte cheie pag.18
Bibliografie pag.19


Extras din referat Cum descarc?

Moto:
" A sti de unde sa procuri capitalurile, la timp, la costurile cele mai mici si cu riscurile cele mai mici; a sti sa le plasezi cu riscuri minime, astfel incat sa multumesti pe toti actorii implicati in activitatea firmei, prin profiturile scontate si asugurate, este o adevarata fascinatie "
ION STANCU
INTRODUCERE
Tema pe care am ales-o se numeste "Conceptul de investitie, tipologia investitiilor si rolul lor in lumea moderna" . 
Pe parcursul lucrarii am incercat sa urmaresc cerintele structurale, astfel, proiectul are trei capitole.In primul capitol am incercat sa ne familiarizam cu acest concept de investitie , rolul investitiilor cat si tipologia acestora. Capitolul 2 cuprinde un studiu de caz, si anume " Investitiile straine pe piata de capital in romania" , prin acest studiu de caz am vrut sa incerc sa aduc la cunostinta investitiile facute in Romania intre anii 2000-2005 si care investitii ce au generat la diverse momente in timp miscari mai mult sau mai putin spectaculoase in piata. In capitolul al 3-lea sunt cuprinse concluziile cu privire la aceasta tema.
Pentru realizarea acestei lucrari am folosit ca bibliografie atat surse de pe internet cat si manualul de Management Financiar.
Alegerea pe care am facut-o se bazeaza pe faptul ca orice activitate in zilele noastre se bazeaza pe bani si daca aceasta activitate este condusa bine trebuie sa se finalizeze cu bani mai multi pentru a multumi pe toti cei care se implica in acest proces sau un alt motiv pentru care mi-am ales aceasta tema este faptul ca in ultimul timp investitiile in aproape toate domeniile au crescut foarte de mult, astfel, pentru functionarea destul de buna a oricarei afaceri din orice domeniu este nevoie de numeroase investitii, care nu trebuiesc facute doar o singura data ci mereu.
Avand in vedere dificultatile economice de astazi, mediul financiar complex si in continua schimbare, toti ne dorim o relatie financiara stabila, bazata pe incredere si profesionalism. Una dintre cele mai importante decizii ce trebuie adoptata in aceasta directie este cea a alegerii unor profesionisti, cu experienta pe piata financiara, care cunosc foarte bine notiunea de "investitie", pentru ca afacerea sa prospere . 
"Investitia este o cheltuiala certa 
pentru un viitor incert"
Pierre Mosse
CAP .1 ASPECTE GENERALE ALE MANAGEMENTULUI FINACIAR AL PROCESULUI INVESTITIONAL
1.1 Conceptul de investitie
Privind rolul procesului investitional in angrenajul general al dezvoltarii economice si sociale, problematica investitiilor se inscrie in ansamblul cerintelor care se urmaresc atunci cand se stabilesc destinatiile resurselor acumulate de societate, respectiv cand se stabileste raportul dintre resursele destinate dezvoltarii si cele pentru consum.
Pentru a evalua si a sintetiza rolul procesului investitional s-au conceput doi indicatori de ordin general : 
- multiplicatorul, care semnifica, in esenta, plusul de venituri ( profitul ), pe care il genereaza investitia, ca sursa de finantare a dezvoltarii;
- acceleratorul, care reprezinta presiunea care o face consumul suplimentar generat de efectele investitiilor asupra procesului investitional.
In opinia unor specialisti, cum ar fi Pierre Mosse, investitiile reprezinta o renuntare la o satisfactie imediata si sigura, in schimbul unei sperante al carui suport sunt tocmai resursele investite.Pe scurt, investitia trebuie privita ca o cheltuiala certa pentru un viitor incert.
Alti specialisti, cum ar fi Margerin I. Si Ausset G. sunt de parere ca notiunea de investitii implica trei elemente definitorii : durata, risc, eficienta.Pentru a avea o imagine completa trebuie studiata imaginea ei tridimensionala : contabila, economica, financiara.
Analizand, recapituland, sintetizand aceste opinii si completandu-le, putem formula urmatoarea definitie generala a investitiei : "Investitia este efortul financiar actual facut pentru un viitor mai bun, creat prin dezvoltare si modernizare, avand ca sursa de finantare renuntarea la consumuri actuale sigure, dar mici si neperformante, in favoarea unor consumuri viitoare mai mari si intr-o structura moderna, mai aproape de optiunile utilizatorilor, dar probabile"
Din aceasta definitie se dezvolta o serie de concluzii si consecinte in plan managerial, dintre care ne limitam la sublinierea unor pe care le consideram mai semnificative : 
1. Investitia este un efort actual, care, ca orice efort, trebuie dimensionat, previzionat si argumentat pentru a fi sustinut de catre cei care trebuie sa-l faca.
2. Investitia vizeaza un viitor mai bun, care trebuie evidentiat stiintific si realist, prin studii complexe, adecvate.
3. Sursa de finantare a investitiilor o reprezinta renuntarea la consumuri actuale posibile si sigure, in favoarea unor consumuri viitoare, mai mari, mai performante dar probabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conceptul de Investitie, Tipologia Investitiilor si Rolul Lor in Lumea Moderna.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!