Concept de Afacere

Extras din referat Cum descarc?

1. Ideea de afacere si descrierea
Afacerea la care ne-am gandit sa o realizam este un complex care presteaza atat produse cat si servicii. Complexul se va numi "La Orizont" si va fi situat pe strada Corneliu Coposu, Cluj-Napoca. La prima vedere aceasta amplasare a complexului nu putem spune ca este foarte convingatoare sau cel putin ridica semen de indoiala in privinta numarului de clienti. Un avantaj al acestui complex va fi faptul ca va putea fi inchiriat pentru mai multe tipuri de evenimente.
Complexul va oferi o sala de evenimente ( nunti, botezuri, inmormantari, zile de nastere, etc.). Sala va avea o capacitate de 200 de locuri. Pe langa aceasta sala care va fi amplasata la parter, la etaj vom avea 2 sali mai mici unde vom organiza petreceri pentru copii, iar in curte vom avea propria noastra cofetarie. Pe langa acestea mai avea in spatele complexului o spalatorie.
Pretul meniului va fi accesibil, cu produse variabile, clienti avand posibilitatea de a alege. Salile de la etaj vor putea fi folosite atat pentru zilele de nastere ale copiilor, cat si pentru copiii, ai caror parinti i-au parte la unul dintre evenimentele specificate mai sus. Dupa terminarea evenimentului, fetele de masa si tot ce tine de spalat, le vom duce in spalatoria noastra pentru a fi curatate, astfel economisind timp si bani. Cofetaria va furniza torturi si prajituri personalizate pentru toate tipurile de evenimente.
2. Oportunitatea de afacere si viabilitatea acestia
Am ales deschiderea acestui complex datorita cererii pentru evenimente din ce in ce mai numeroasa, din ultmii ani. Consideram ca aceasta oportunitate de deschidere a complexului, este o alegere foarte buna.
Pe timpul verii, suntem constienti ca salile de petreceri nu vor fi inchiriate foarte des pentru zilele de nastere a copiilor, deoarce majoritatea dintre ei sunt plecati la bunici sau in concediu cu parinti, dar va putea fi folosita la cererea parintilor care participa la eveniment. De aceea ne vom axa pe sala de evenimente si suntem convinsi ca in fiecare weekend, chiar si in timpul saptamanii vom avea evenimente.
Participand la diverse evenimente de acest gen am sesizat ca restaurantele din Cluj nu ofera oportunitatea pe care o oferim noi. Cu toti stim ca in ziua de azi prestarea unor astfel de servicii poate ajunge de foarte multe ori la un pret ridicat, de aceea dorim sa ne adresam persoanelor cu venituri mici si medii.
3. Motivarea intrarii in afacere
Datorita faptului ca suntem absolventi ai Facultatii de Business, am hotarat sa ne deschidem o afacere deoarce consideram ca am acumulat destule informatii pentru a porni pe acest drum.
Un alt factor care ne-a determinat sa ne deschidem acest complex este cel financiar, deoarece in ultimii ani am avut ocazia sa lucram in mai multe restaurante, unele nu foarte selecte care au supravietuit si pe timp de criza, chiar realizand profit numai din astfel de evenimente.
Daca ar fi sa alegem un tip de antreprenor consideram ca suntem unul vizionar. Avem incredere in noi, luam initiativa, ne place sa lucram in echipa, iar un lucru pe care il apreciem foarte mult considerand ca este si foarte constructiv, este feedback-ul. Stim exact unde vrem sa ajungem, ceea ce ne dorim, iar atunci cand lucram in echipa ne place sa ne expunem ideea pentru a ajunge la o decizie comuna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Concept de Afacere.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!