Comunicarea - Functia de baza in managementul proiectelor

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I Aspecte generale privind managementul proiectelor 4
1.1. Definirea proiectului si tipuri de proiecte 4
2.2. Managementul proiectelor - concept, componente si tipologie 5
Capitolul II Comunicarea in managementul proiectelor 7
2.1. Definitii ale comunicarii si tipuri de comunicare 7
2.2. Comunicarea manageriala 8
2.3. Comunicarea standardizata in managementul proiectelor 9
2.4. Bariere in comunicare si solutionarea acestora 10
Concluzii 13
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Lucrarea de fata intitulata Comunicarea - functia de baza in manangementul proiectelor doreste sa prezinte elementele comunicarii in managementul proiectelor, tipurile acesteia, necesitatile care au dus la aparitia diferitelor forme de comunicare codata, relevanta acestora dar si sa evidentieze importanta comunicarii in gandirea proiectului, tehnoredactarea acestuia, impartirea sarcinilor, conducerea echipei de proiect. Managementul proiectelor reprezinta un mod de a actiona pe baza unui plan riguros, pentru a atinge unele obiective formulate cat mai limpede posibil, intr-o perioada limitata de timp si cu resurse limitate. In termeni si mai simpli, managementul proiectelor inseamna munca sustinuta, ghidata de un plan riguros, cu o durata fixa. De sine statator, managementul proiectelor dateaza aproximativ din perioada celui de-al doilea razboi mondial, din aceasta perioada se poate vorbi despre managementul modern al proiectelor. Dupa aceea, presiunile pentru structurarea activitatii pe proiecte, pentru cresterea profesionalismului cu care sunt conduse proiectele au venit mai ales dinspre domeniul informaticii si al industriilor de inalte tehnologii, catre care s-au indreptat cu preponderenta substantiala fonduri de cercetare si dezvoltare. Treptat, managementul proiectelor a trecut din zona marilor companii private si in sectorul public. Astazi, managementul proiectelor incepe sa devina o optiune si o directie urmate de universitati, ministere, agentii guvernamentale, industrii de aparare si aerospatiale, primarii, prefecturi, asociatii, intreprinderi mici si mijlocii, organizatii neguvernamentale, fundatii, scoli etc.
Lucrarea este structrata in doua capitole care prezinta aspect generale legate de managementul de proiect. si cuprinde cele mai cunoscute definitii ale comunicarii, clasificari ale acesteia, cum se regaseste ea in cadrul proiectelor, precum si importanta comunicarii in derularea cu succes a unui proiect. 
Capitolul I Aspecte generale privind managementul proiectelor
1.1.Definirea proiectului si tipuri de proiecte
Conform dictionarului explicativ al limbii romane cuvantul proiect provine din germana prajekt sau din latina projectus si este definit ca "plan sau intentie de a intreprinde ceva, de a organiza, de a face un lucru". 
Principalele definitii ale acestui termen in literatura de specialitate sunt: 
1) O activitate ( sau numar de activitate conexe) care se desfasoara conform unui plan prestabilit in vederea realizarii obiectivelor fixate in termenul determinat.
2) Un grup de activitati interconditionale desfasurate intr-o maniera organizata, cu un punct de plecare si un punct bine definite, in vederea realizarii unor rezultate specifice dorite pentru a satisface o serie de obiective clar definite.
3) Un ansamblu de activitati ce trebuie realizate intr-o succesiune logica pentru a indeplini obiectivele prestabilite indicate de client/beneficiar.
Un proiect implica o serie de activitati intercorelate cu durata limitata, prestabilita si are ca scop elaborarea unei lucrari, obtinerea unui produs sau realizarea unui servicu cu carater de unicat, viabil din punct de vedere functional si financiar, in conditiile respectarii termenelor de implementare, bugetului alocat si specificatiilor de calitate prevazute. Un proiect este o organizare temporara a unei organizatii orietate pe proiecte, care are drept scop derularea unui proces de afaceri strategic, relativ mic, pe termen scurt sau mediu. O definitie complexa o ofera M. Mocanu si C. Schuster "proiectele sunt activitati unice, orientate spre obiective, cu un grad ridicat de noutate si cu o sarcina de lucru complexa. Ele sunt limitate in timp si din punct de vedere al resurselor materiale si umane, necesitand structuri organizatorice speciale, precum si metodici speciale si implicand riscuri specifice."


Fisiere in arhiva (1):

 • Comunicarea - Functia de baza in managementul proiectelor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- A., Androniceanu, O., Abaluta, I. Popescu, Managementul proiectelor cu finantare externa, Ed. Universitara, Bucuresti, 2006
- R., Gareis, Happy Projects!, Ed. ASE, Bucuresti, 2006
- M., Mocanu, C., Schuster, Managementul proiectelor, Ed. A II-a, Editura All Beck, Bucuresti, 2004
- D. Jaliu, Managementul proiectelor-suport de curs, Bucuresti
- O., Nicolescu, Sistemul informational managerial al oraganizatiei, Ed. Economica, Bucuresti, 2006
- D., Lock, Management de proiect, Ed. CODECS, Bucuresti, 2000
- C., A., Hutu, Comunicare si comportament eficace in relatiile interumane profesionale, support de curs,2007
- L., Rosca, Comunicare profesionala, Ed. Universitara, Bucuresti, 1999


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!