Comportament organizational - Studiul privind comunicarea in cadrul SC Atlas Sport SRL

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE-Motivatia alegerii temei
Aceasta lucrare are scopul de a prezenta comunicarea in cadrul SC ATLAS SPORT SRL. Prin aceasta lucrare voi trata subiecte care vizeaza motivatia alegerii temei, o scurta abordare teoretica, obiectivele studiului, prezentarea unitatii, ipotezele cercetarii, chestionar, prezentarea grafica si interpretarea rezultatelor, concluzii, propuneri si bibliografie.
In primul rand, am ales aceasta tema deoarece cand am inceput sa lucrez la aceasta companie mi s-a zis din prima ca daca este ceva in neregula sau am nevoie de ceva anume, trebuie doar sa comunic acest fapt. Mi s-a parut foarte interesant acest lucru si am ramas placut surprinsa de atitudinea superiorilor mei.
In al doilea rand, am fost foarte atenta la comunicarea dintre colegii mei si m-am decis ca voi nota unele dintre conversatiile lor, pentru a avea material de prezentat pentru acest proiect (conversatii care ma includeau, dar si in care nu eram inclusa). Eram curioasa sa vad cum ajunge informatia unde trebuie sa ajunga (de la sef la cei aflati in subordine si viceversa.
In ultimul rand, pentru asigurarea unei bune comunicari in cardul grupurilor este importanta dezvoltarea relatiilor de respect reciproc, intelegere, incredere si de prietenie.
Scurta abordare teoretica
Prin comunicarea in grup se intelege comunicarea intre o multime de persoane unite prin relatii de tip afectiv, normativ, comunicativ si functional. Grupul nu este rezultatul unei insumari mecanice a unor indivizi ci este o colectivitate cu o personalitate aparte, diferita de cea a fiecarui membru in parte. In general, comunicarea este de o deprindere umana care, ca orice alta deprindere, se invata. Omul se naste cu aptitudinea de a comunica, dar fara instructia, educatia comunicarii, omul nu ajunge sa poata comunica cu adevarat. Se presupune ca toti oamenii ajung intr-un fel sau altul sa comunice. Important este a comunica eficient. Pentru aceasta se impune cunoasterea unor reguli si tehnici elementare de comunicare umana, care se invata de regula in scoli, dar exista si scrieri cu reguli de comunicare umana.
Stiinta comunicarii este o stiinta noua care are o preistorie de 2500 de ani, astfel incat primele studii despre o comunicare eficienta le gasim la ganditori precum Aristotel, Platon si Socrate. Stiinta comunicarii s-a desprins din filozofie si cunoaste in prezent o dezvoltare deosebita. Termenul de comunicare ca notiune provine de la cuvantul latin "communis" = A pune in relatie, a transmite. Termenul a comunica este utilizat din secolul XIV cand, odata cu dezvoltarea postei, i se confera sensul de a transmite. Activitatea de comunicare umana consta in general in transmisia de mesaje codificate intre doi poli: emitator si receptor. Se considera ca o comunicare constienta in sens propriu se realizeaza doar la nivelul societatii omenesti.
Tipuri de grupuri si retele de comunicare in grup: Dupa tipul de relatii si implicare afectiva a membrilor in grup, grupurile se impart in doua categorii: Grupuri primare -  in care se stabilesc relatii personale directe bazate pe comunicarea interpersonala; Grupuri secundare -  caracterizate de relatii interpersonale, formale determinate de anumite scopuri comune.
Dupa gradul de structurare a grupului exista:
1) grupuri informale -  bazate pe relatii spontane, flexibile, fara scopuri bine definite: grupul de prieteni, grupul adunat pentru o petrecere.
2) grupuri formale -  cu relatii rigide, inflexibile, stabilite prin contract si institutionalizate. Aici rolurile persoanelor sunt bine definite, iar structura grupului este stabila.
3) grupuri nonformale -  se formeaza intr-un anumit context de moment in vederea rezolvarii unor scopuri: dupa rezolvarea scopurilor grupul se dizolva. 
Comunicarea in grup are in structura ei cateva forme numite retele de comunicare. Acestea sunt:
a) retele primare in care pozitiile membrilor grupului sunt egale
b) comunicare in roata -  exista o persoana centrala care comunica separat cu ceilalti membri ai grupului
c) comunicarea prin retea circulara prin care mesajul circula de la o persoana la alta
d) retele de comunicare in furca: o parte a membrilor grupului pot comunica intre ei, iar ceilalti comunica doar cu unul din ceilalti toti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportament organizational - Studiul privind comunicarea in cadrul SC Atlas Sport SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://destepti.ro/comunicarea-in-grup
2. https://www.slideshare.net/alexandrapoelinca/comportament-organizational
3. http://www.teamevent.ro/bine-ati-venit/team-building
4. http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/motivatia-un-element-esential-pentru-succes/
5. http://www.scritub.com/sociologie/resurse-umane/Relatia-dintre-satisfactia-si-32615.php
6. http://www.scritub.com/sociologie/psihologie/comunicare/COMUNICAREA-N-CADRUL-GRUPULUI1141892415.php
7. https://www.scribd.com/doc/3445049/Comunicarea-in-cadrul-grupului


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!