Complexitatea Deciziei în Administrația Publică în Mediul Generat de Economia Digitalizată

Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Managementul este o suma de activitati incluzand planificarea, luarea deciziilor, organizarea, conducerea si controlul, toate orientate spre folosirea resurselor umane, financiare, materiale si informationale ale organizatiei, intr-o maniera efectiva si eficienta, pentru atingerea uniui obiectiv.
Managementul are tendinta de extensie din zona exclusiva a economicului, instalandu-se in cvasitotalitatea domeniilor, inclusiv in cultura, activitate sociala, politica etc, avand in vedere ca prin metodele si tehnicile sale se pot solutiona si dezvolta problemele de dinamica antreprenoriala.Acceptiunea managementului, presupune obtinerea unor rezultate prin altii, asumarea raspunderii pentru rezultate, orientarea spre mediul ambiant, luarea deciziilor vizand finalitatea activitatilor, incredintarea de responsabilitati subordonatilor
Managementul este deci un proces, o activitate, ce semnifica interventia unui grup de persoane asupra altui grup, fiind obisnuita deja acceptiunea managementului ca stiinta, arta cu principii proprii.
Potrivit lui M. Dumitrescu, managementul modern are mai multe caracteristici printre care: implicarea in interdependente, globalitate si viziune prospectiva; luarea in considerare a memoriei sociale si a constiintei viitorului; sprijin pentru accelerarea proceselor economice; solutii pentru problematica sociala.
Concepte cheie: tratate
-decizii administrative; tipologia deciziilor; procesul fundamental al deciziilor
abordari ale procesului decizional; participantii la decizia administrativa;servicii publice; economia digitala; Sistemul Informational Managerial; Sisteme suport pentru Fundamentarea deciziilor administrative ;informatia; informatizarea institutiilor publice; 
Tratarea subiectului:
Decizia administrativa este un proces complex de alegere, a unei variante decizionale din mai multe posibile, in vederea realizarii unui obiectiv al administratiei publice sau institutiilor publice care influenteaza activitatea a cel putin unei alte persoane fizice sau juridice din sistem, a sistemului administrativ in ansamblul lui sau a societatii in general. Decizia administrativa mai poate fi definita si ca o manifestare de vointa a conducerii unei institutii a administratiei de stat, constand intr-o optiune, in vederea realizarii unui scop.
Decizia administrativa are urmatoarele particularitati : 
- este determinata de obiectivele mamagementului public in cadrul normativ; 
- este rezultatul colaborarii intre functionarii publici de conducere si executie; 
- implica un volum mare de munca.
Orice decizie admnistrativa trebuie sa raspunda urmatoarelor cerinte: sa fie fundamentata stiintific; sa fie fundamentata din punct de vedere legislativ; sa aiba caracter realist; sa intervina in timp util; sa fie integrata in ansamblul deciziilor administrative adoptate anterior; sa fie oportuna; sa fie finalizata.
Pentru orientarea sistemului administrativ, catre valorile promovate in democratiile occidentale, este necesara profesionalizarea managementului public, in sistemul de management public din Romania.Fara o astfel de profesionalizare, institutiile publice si autoritatile administrative nu vor ajunge la nivelul de performanta al organizatiilor similare din tarile dezvoltate. 
Dezvoltarea unui nou tip de societate , respectiv cea informationala, a adus o serie de schimbari majore in ultimele decenii ale secolului trecut, in domeniul tehnicii informationale.
Specialistii considera ca organizatia noului secol si mileniu este organizatia informationala,informatia devenind cea mai importanta resursa pentru toate organizatiile.
Primordiale pentru calitatea si finalitatea deciziilor, sunt culegerea, procesarea, transmiterea si stocarea datelor.
In administratia din intraga lume, una din cele mai utilizate tehnologii este internetul.Membrii unei comunitati gasesc util internetul atunci cand acesta se adreseaza nevoilor si intereselor lor particulare.Intranetu-ul este o noua solutie venita in sprijinul institutiilor administartive, fiind apreciat ca o cale rapida, sigura si usor de apelat pentru comunitatea interdepartamentala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Complexitatea Deciziei in Administratia Publica in Mediul Generat de Economia Digitalizata.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!