Cerere de finanțare Como SA

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2729
Mărime: 28.01KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Lazăr
Puncte necesare: 6

Extras din referat

TITLUL PROIECTULUI

“Modernizarea echipamentelor de producție ale firmei SC. COMO S.A. din orașul Moreni, Dâmboviţa’’

INFORMAŢII PRIVIND TIPUL ASISTENŢEI FINANCIARE NERAMBURSABILE SOLICITATE

Tipul asistenţei comunitare nerambursabile: Fondul European De Dezvoltare Regională

1. DESCRIEREA PROIECTULUI

1.1 AXA PRIORITARĂ A PROGRAMULUI OPERAŢIONAL ŞI DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE

PROGRAMUL OPERAȚIONAL SECTORIAL CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII ECONOMICE

AXA PRIORITARĂ 1 – Un sistem inovativ și Eco-eficient de producție

DOMENIUL DE INTERVENȚIE D1.1 – Investiții productive și pregătirea pentru competiția pe piață a întreprinderilor, în special a IMM-urilor.

1.2 DESCRIEREA PROIECTULUI

1.2.1 Obiectivul proiectului

Obiectivul general al POS CCE este creșterea productivității întreprinderilor românești, cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile și reducerea decalajelor față de productivitatea la nivelul Uniunii Europene.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea și eficientizarea nivelului de producție al firmei SC. COMO S.A. prin investiții în tehnologia folosită la fabricarea produselor finite.

Atingerea acestui obiectiv va fi posibil prin îndeplinirea obiectivelor specifice cum ar fi: realizarea unui echilibru între cererea pieței și oferta firmei dar și creșterea nivelului competitivității produselor pe piață. Îndeplinirea acestor doi factori vor conduce per total la creșterea profitului firmei.

Pentru a ajunge la creșterea profitului firmei sunt necesare mai multe activități printre care cea mai importantă este aceea de reducere a costurilor. În prezent fabrica se confruntă cu cheltuieli mari de producție care provin în principal din folosirea utilajelor vechi. Acestea conduc la un consum mare de energie dar și la o cantitate importantă de materie primă irosită. Prin modernizarea utilajelor se are în vedere reducerea semnificativă a costurilor de producție dar și creșterea calității produselor finite. De asemenea se are în vedere și achiziționarea unor noi utilaje destinate diversificării producției prin introducerea de noi modele care vor fi destinate vânzării. Îndeplinirea acestor lucruri vor conduce la venituri mai mari în firmă care vor ajuta la motivarea resursei umane.

Toate acestea vor redresa această fabrică și vor contribui la un viitor mai productiv și profitabil al acesteia.

Realizarea proiectului va fi în concordanța totală cu obiectivul axei 1 dar mai ales cu obiectivul domeniului major de intervenție 1.1 care este: consolidarea şi dezvoltarea sectorului productiv din România prin investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM. Finanțatorul își propune să realizeze acest obiectiv prin mai multe acțiuni printre care se regăsesc și acestea:

- valorificarea sectorului productiv bazată pe extindere şi modernizare, prin achiziţionarea de tehnologii şi echipamente noi, licenţe şi know-how;

- inovarea proceselor de producţie şi a produselor.

Așadar finalitatea acestui proiect va contribui la realizarea acestor obiective prin modernizarea firmei și prin inovarea proceselor de producție și va contribui de asemenea și la realizarea obiectivului principal al POS CCE, acela de creștere a competitivității economice pe termen lung.

1.2.2 Context

Firma COMO S.A. cu sediul în oraşul Moreni are ca obiectiv de activitate fabricarea de produse textile (costume business) atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1991, iar în anul 2001 a fost supusă unor schimbări la nivel de personal prin instruirea acestora şi angajarea altora noi, cu un nivel de cunoştinţe mult mai vast în domeniul industriei textile cum ar fi: 1 inginer textil, 2 croitori cu experienţă, 1 persoană calificată care să conducă departamentul tehnic.

Din punct de vedere economic judeţul Dâmboviţa se caracterizează prin profilul preponderent industrial, în special industria uşoară de confecţii, textile şi tricotaje, dar şi cea extractivă, de prelucrare a lemnului şi cea alimentară. În ceea ce priveşte industria textilă, pe teritoriul judeţului Dâmboviţa îşi desfăşoară activitatea 13 firme, însă doar 5 au acelaşi profil ca firma COMO S.A.

Proiectul, Modernizarea echipamentelor de producție ale firmei COMO S.A. din orașul Moreni, este parte integrantă dintr-un plan de creştere începând cu anul 2004 şi poate fi implementat independent de cealaltă strategie din punct de vedere tehnic şi financiar.

Strategia aleasă, de modernizare a utilajelor, a fost aleasă pentru a satisface aşteptările celor două părți interesate de reușita proiectului: clienţilor (calitate superioară a produsului) şi finanțatorului (modernizare și creșterea vânzărilor) în vederea atingerii obiectivului de creştere a competitivităţii firmei în raport cu concurenţii ce au acelaşi obiect de activitate.

De asemenea în cadrul acestui proiect am identificat și o a doua posibilă strategie, concentrată pe motivarea angajaților. Această motivare fie ea financiară sau pur și simplu prin condiții de muncă mai bune lipsește în prezent din pricina veniturilor mici și al lipsei investițiilor. Alegerea strategiei de modernizare pare a lăsa în afară ideea de motivare a resursei umane dar nu este deloc așa. Odată cu modernizarea și creșterea vânzărilor angajații vor fi motivați involuntar. Condițiile de muncă vor fi radical îmbunătățite iar veniturile vor crește proporțional cu vânzările.

1.2.3 Justificarea necesităţii implementării proiectului

Încă de la apariția omului, acesta a simțit nevoia de a se proteja de frigul iernii și cu timpul a improvizat anumite articole vestimentare făcute din pielea și blana animalelor.

Începând cu secolul XX, moda și-a pus tot mai puternic amprenta asupra societății, lucru care a dus la descoperirea altor scopuri de folosire a acestor articole vestimentare.

Dacă la începutul civilizației, îmbrăcămintea avea doar rolul de a ne proteja de frig, odată cu dezvoltarea civilizației, rolul acesteia contribuie și la personalitatea, atitudinea și încrederea oamenilor.

Îmbrăcămintea nu este sau nu ar trebui să fie un lucru important în definirea personalității unui om, însă realitatea este că acest lucru se întâmpla și asta o putem observa și la un interviu de angajare, la o întâlnire cu un partener de afaceri etc., prima impresie contează , iar această primă impresie este corelată cu modul în care ne îmbrăcam.

Articolele vestimentare ocupă un rol primordial în viața unei persoane, atât prin imaginea dar și prin atitudinea încrezătoare care i-o conferă acesteia.

Prin activitatea firmei COMO S.A. se doreşte îmbunătățirea imaginea persoanelor și contribuirea la creșterea nivelului de producție, în acest sector al României.

Preview document

Cerere de finanțare Como SA - Pagina 1
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 2
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 3
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 4
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 5
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 6
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 7
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 8
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 9
Cerere de finanțare Como SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Cerere de Finantare Como SA.docx

Alții au mai descărcat și

Finanțare europeană pentru achiziții utilaje

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Introducere Ideea acestui proiect este legata de achizitionarea de masini si utilaje agricole necesare unei ferme...

Primăria Vânători-Neamț la standarde europene

I. CONCEPEREA PROIECTULUI În prezent, la nivelul primariei majoritatea activitatilor se desfasoara manual, pe suport de hârtie, necesitând un mare...

Turism la Munte sau la Mare - Proiect Management

I. INIŢIEREA PROIECTULUI I.1. DESCRIEREA CONTEXTULUI PROIECTULUI a) Ideea proiectului Ignorarea posibilităţilor pe care le oferă turismul...

Managementul Achizițiilor Publice în Cadrul Proiectelor

1. Prezentare proiect 1.1 Ideea proiectului "Dezvoltarea Infrastructurii Broadband în Mediul Rural" Prin acest proiect se doreşte realizarea unei...

Cerere de Finanțare pentru Proiecte de Dezvoltare

I. DESCRIERE GENERALA A PROIECTULUI SI SOLICITANTULUI 1. Date personale ale directorului propunerii de proiect: 1.1. Nume: 1.2. Prenume: 1.3....

Elaborarea unei cereri de finanțare

Cererea de finanțare este un intrument care face posibilă comunicarea dintre două părți, solicitantul și donorul. Caracteristicile relației...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Implementarea unui Sistem Informatic Bazat pe Pontajul Optic

I. a. Conceperea Proiectului Sistemul traditional de pontaj al angajatilor unei firme pe baza foilor de prezentă este operat de departamentul de...

Ai nevoie de altceva?