Cerere de finanțare Como SA

Extras din referat Cum descarc?

TITLUL PROIECTULUI
"Modernizarea echipamentelor de productie ale firmei SC. COMO S.A. din orasul Moreni, Dambovita''
INFORMATII PRIVIND TIPUL ASISTENTEI FINANCIARE NERAMBURSABILE SOLICITATE
Tipul asistentei comunitare nerambursabile: Fondul European De Dezvoltare Regionala
1. DESCRIEREA PROIECTULUI
1.1 AXA PRIORITARA A PROGRAMULUI OPERATIONAL SI DOMENIUL MAJOR DE INTERVENTIE
PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL CRESTEREA COMPETITIVITATII ECONOMICE
AXA PRIORITARA 1 - Un sistem inovativ si Eco-eficient de productie
DOMENIUL DE INTERVENTIE D1.1 - Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM-urilor. 
1.2 DESCRIEREA PROIECTULUI 
1.2.1 Obiectivul proiectului 
Obiectivul general al POS CCE este cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti, cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul Uniunii Europene.
Obiectivul general al acestui proiect il reprezinta cresterea si eficientizarea nivelului de productie al firmei SC. COMO S.A. prin investitii in tehnologia folosita la fabricarea produselor finite.
Atingerea acestui obiectiv va fi posibil prin indeplinirea obiectivelor specifice cum ar fi: realizarea unui echilibru intre cererea pietei si oferta firmei dar si cresterea nivelului competitivitatii produselor pe piata. Indeplinirea acestor doi factori vor conduce per total la cresterea profitului firmei.
Pentru a ajunge la cresterea profitului firmei sunt necesare mai multe activitati printre care cea mai importanta este aceea de reducere a costurilor. In prezent fabrica se confrunta cu cheltuieli mari de productie care provin in principal din folosirea utilajelor vechi. Acestea conduc la un consum mare de energie dar si la o cantitate importanta de materie prima irosita. Prin modernizarea utilajelor se are in vedere reducerea semnificativa a costurilor de productie dar si cresterea calitatii produselor finite. De asemenea se are in vedere si achizitionarea unor noi utilaje destinate diversificarii productiei prin introducerea de noi modele care vor fi destinate vanzarii. Indeplinirea acestor lucruri vor conduce la venituri mai mari in firma care vor ajuta la motivarea resursei umane. 
Toate acestea vor redresa aceasta fabrica si vor contribui la un viitor mai productiv si profitabil al acesteia.
Realizarea proiectului va fi in concordanta totala cu obiectivul axei 1 dar mai ales cu obiectivul domeniului major de interventie 1.1 care este: consolidarea si dezvoltarea sectorului productiv din Romania prin investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM. Finantatorul isi propune sa realizeze acest obiectiv prin mai multe actiuni printre care se regasesc si acestea: 
- valorificarea sectorului productiv bazata pe extindere si modernizare, prin achizitionarea de tehnologii si echipamente noi, licente si know-how;
- inovarea proceselor de productie si a produselor.
Asadar finalitatea acestui proiect va contribui la realizarea acestor obiective prin modernizarea firmei si prin inovarea proceselor de productie si va contribui de asemenea si la realizarea obiectivului principal al POS CCE, acela de crestere a competitivitatii economice pe termen lung.
1.2.2 Context 
Firma COMO S.A. cu sediul in orasul Moreni are ca obiectiv de activitate fabricarea de produse textile (costume business) atat pentru femei cat si pentru barbati. Aceasta a fost infiintata in anul 1991, iar in anul 2001 a fost supusa unor schimbari la nivel de personal prin instruirea acestora si angajarea altora noi, cu un nivel de cunostinte mult mai vast in domeniul industriei textile cum ar fi: 1 inginer textil, 2 croitori cu experienta, 1 persoana calificata care sa conduca departamentul tehnic.
Din punct de vedere economic judetul Dambovita se caracterizeaza prin profilul preponderent industrial, in special industria usoara de confectii, textile si tricotaje, dar si cea extractiva, de prelucrare a lemnului si cea alimentara. In ceea ce priveste industria textila, pe teritoriul judetului Dambovita isi desfasoara activitatea 13 firme, insa doar 5 au acelasi profil ca firma COMO S.A.
Proiectul, Modernizarea echipamentelor de productie ale firmei COMO S.A. din orasul Moreni, este parte integranta dintr-un plan de crestere incepand cu anul 2004 si poate fi implementat independent de cealalta strategie din punct de vedere tehnic si financiar.
Strategia aleasa, de modernizare a utilajelor, a fost aleasa pentru a satisface asteptarile celor doua parti interesate de reusita proiectului: clientilor (calitate superioara a produsului) si finantatorului (modernizare si cresterea vanzarilor) in vederea atingerii obiectivului de crestere a competitivitatii firmei in raport cu concurentii ce au acelasi obiect de activitate.
De asemenea in cadrul acestui proiect am identificat si o a doua posibila strategie, concentrata pe motivarea angajatilor. Aceasta motivare fie ea financiara sau pur si simplu prin conditii de munca mai bune lipseste in prezent din pricina veniturilor mici si al lipsei investitiilor. Alegerea strategiei de modernizare pare a lasa in afara ideea de motivare a resursei umane dar nu este deloc asa. Odata cu modernizarea si cresterea vanzarilor angajatii vor fi motivati involuntar. Conditiile de munca vor fi radical imbunatatite iar veniturile vor creste proportional cu vanzarile.
1.2.3 Justificarea necesitatii implementarii proiectului
Inca de la aparitia omului, acesta a simtit nevoia de a se proteja de frigul iernii si cu timpul a improvizat anumite articole vestimentare facute din pielea si blana animalelor.
Incepand cu secolul XX, moda si-a pus tot mai puternic amprenta asupra societatii, lucru care a dus la descoperirea altor scopuri de folosire a acestor articole vestimentare.
Daca la inceputul civilizatiei, imbracamintea avea doar rolul de a ne proteja de frig, odata cu dezvoltarea civilizatiei, rolul acesteia contribuie si la personalitatea, atitudinea si increderea oamenilor.
Imbracamintea nu este sau nu ar trebui sa fie un lucru important in definirea personalitatii unui om, insa realitatea este ca acest lucru se intampla si asta o putem observa si la un interviu de angajare, la o intalnire cu un partener de afaceri etc., prima impresie conteaza , iar aceasta prima impresie este corelata cu modul in care ne imbracam.
Articolele vestimentare ocupa un rol primordial in viata unei persoane, atat prin imaginea dar si prin atitudinea increzatoare care i-o confera acesteia.
Prin activitatea firmei COMO S.A. se doreste imbunatatirea imaginea persoanelor si contribuirea la cresterea nivelului de productie, in acest sector al Romaniei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cerere de Finantare Como SA.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!