Capacitatea de a Conduce - Influentele Leaderului

Extras din referat Cum descarc?

Capacitatea  de a conduce este aceea ce ofera unei organizatii o viziune si abilitatea de a transforma aceasta viziune in realitate. Fara aceasta  transformare, o tranzactie intre conducatori si adepti, compania este lipsita de puls.
Studiul a urmarit liderii care au reusit sa stapaneasca, din fericire confuzia prezenta - spre deosebire de cei care pur si simplu reactioneaza, isi ridica mainile si traiesc intr-o perpetua stare de ,,soc al prezentului".
Asadar, contextul capacitatii de a conduce pe care toti cei intervievati il impartaseau si in acelasi timp il intruchipau a fost in directa legatura cu modul in care si-au guvernat rolurile. S-au vazut pe ei insisi ca lideri, nu ca manageri.
In continuare, studiul s-a concentrat pe liderii ce controleaza noile tendinte. Nu erau profitori. Erau oameni care creau noi idei, noi politici.
II.COLECTAREA DATELOR
Metodologia pe care am folosit-o a fost o combinatie de interviuri si observatii. Ca multi oameni fascinanti, cei trei lideri aveau la fel de multe intrebari ca si raspunsuri. Interviurile au devenit mai degraba asemanatoare unor dialoguri exploratoare.
Tuturor liderilor li s-au pus aceleasi intrebari, in special trei:
a. Care sunt punctele dumneavoastra forte si care sunt slabiciunile dumneavoastra?
b. In viata dumneavoastra a existat o anumita experienta sau un anumit eveniment care a influentat filozofia sau stilul dumneavostra managerial?
c. Care au fost punctele cruciale in care ati luat decizii in cariera dumneavoastra si ce simtiti acum in legatura cu alegerile facute?
Aceste intrebari au fost pivotii in jurul carora s-a invartit intreaga discutie si au dat la iveala raspunsuri bogate, pline de viata si savuroase.  
Printre cei intervievati s-au numarat Iacob Sila, general-manager al firmei Publicasa,  Iacob Daniel, general-manager al firmei Publifashion si domnul Jose Luis Gil Lafuente, presedinte al companiei internationale Publicalz Spania.
Pe scurt nu au fost surprise in grupul functionarilor superiori; ca grup ei corespund aproape perfect diferitelor profiluri ale conducatorilor de corporatii din Romania si Spania. Singura surpriza ce trebuie mentionata este aceea ca toti erau casatoriti cu prima sotie, respecitv primul sot. Altminteri, nu pareau ca ar exista tipare evidente pentru succesul lor.
Am incercat sa vad daca exista samburi de adevar referitori la arta de a conduce- esenta comportamentului unui conducator. Poate ca altii ar fi cautat in alta parte , dar am incercat sa dezvolt patru teme majore, pe care le prezentau toti cei trei lideri ai nostri:
a. Strategia I: atentie prin intermediul viziunii
b. Strategia a IIa semnificatie prin intermediul comunicarii
c. Strategia a III a incredere prin intermediul pozitionarii
d. Strategia a IV a dezvoltarea sinelui si a firmei
III.NOTIUNI TEORETICE


Fisiere in arhiva (1):

  • Capacitatea de a Conduce - Influentele Leaderului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!