Asigurarea - Managementul Calitatii Potrivit Standardelor din Seria ISO 9000

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere pg.
Cap. 1 -Caracterizarea standardelor ISO 9000 pg.
1.1 Importanta standardelor ISO 9000
1.2 Principalele standarde din seria ISO 9000
Cap. 2 - Principiile managementului calitatii promovate prin standardele ISO 9000
Cap. 3 - Fazele procesului de certificare a sistemelor de management al calitatii - seria ISO 9000
CONCLUZII pg.
BIBLIOGRAFIE pg.


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Sistemul de management al calitatii este un sistem de management orientat catre respectarea de catre serviciul/ produsul furnizat catre client a tuturor cerintelor acestuia. Practic sistemul de management al calitatii este un mod de conducere a organizatiei orientat catre client. 
Orice tip de organizatie indiferent de marime, natura produsului/ serviciului furnizat, de forma de proprietate si modul de organizare (societate comerciala, organizatie non guvernamentala, institutie a administratiei publice locale sau centrale) isi poate implementa un Sistem de Management al Calitatii.
Standardul ISO 9001:2000, international recunoscut, este un standard generic. Obiectivul acestuia este de a stabili cerinte internationale pentru sistemul de management al calitatii in orice domeniu. Un certificat ISO 9001:2000 dovedeste ca un sistem de management al calitatii intruneste toate cerintele acestui standard international. Un sistem de management al calitatii certificat demonstreaza angajamentul firmei pentru calitate si satisfactia clientului. Increderea in capacitatea de a produce "calitate" a unei organizatii este premiza de baza pentru o cooperare fructuoasa.
O organizatie care doreste sa obtina o recunoastere a conformitatii Sistemului de Management al Calitatii documentat si implementat cu cerintele standardului ISO 9001:2000 trebuie sa: 
1. documenteze un sistem de management al calitatii (sa elaboreze documentele cerute de ISO 9001:2000) 
2. sa implementeze un sistem de management al calitatii (documentele elaborate trebuie difuzate, cunoscute, utilizate de catre intregul personal al organizatiei si trebuie sa se genereze toate inregistrarile conform cerintelor documentatiei Sistemului deManagement al Calitatii) 
3. sa solicite unui Organism de Certificare Sisteme de Management al Calitatii o evaluare a sistemului de management al calitatii in vederea certificarii conform cerintelor ISO 9001:2000 (cerere ce certificare) 
Pentru implementarea cu succes si in timp util a standardelor de calitate sunt necesare urmatoarele masuri la nivel national: 
- Armonizarea in timp util a standardelor romanesti cu standardele europene si internationale; 
- Facilitarea accesului la aceste standarde ;
- Certificarea unor organisme din Romania, cu scopul obtinerii competentelor de acordare a marcii CE ;
- Elaborarea de programe de pregatire a personalului in domeniul managementului calitatii. 
1) Caracterizarea standardelor ISO 9000
Standardizarea este o activitate aflata in relatie directa cu asigurarea calitatii. 
Standardele trebuie actualizate periodic pentru a raspunde cerintelor si exigentelor societatii privind asigurarea calitatii.
Standardele care raspund cel mai bine cerintelor armonizarii si globalizarii internationale sunt cele elaborate de Organizatia Internationala de Standardizare (ISO). 
ISO este o federatie mondiala a organismelor nationale de standardizare din 157 de tari (un membru din fiecare tara), cu un secretariat central in Geneva, care coordoneaza intrgul system. ISO este o organizatie non-guvernamentala, responsabila cu pregatirea standardelor internationale, activitate realizata prin intermediul comitetelor sale tehnice. 
ISO a creat mai multe grupuri de standarde dupa cum urmeaza :
- Standarde terminologice - reprezentand practic glosare de termeni din domeniul calitologiei 
- Standarde generale - dedicate in mod deosebit aspectelor manageriale ale calitatii (cum este celebra serie ISO 9000); 
- Standarde metodologice 
- Standarde privind fiabilitatea produselor.
1.1 Importanta standardelor ISO 9000
Aparuta in anii '50, cerinta calitatii a dobandit o importanta crescuta si se evidentiaza din ce in ce mai mult ca un factor determinant al competitivitatii. Daca astazi este usor sa compari preturi, este mult mai dificil sa compari nivelurile de calitate. Existenta unui sistem de calitate de referinta, recunoscut unanim, reprezinta un instrument pretios de clarificare. 
O societate poate afirma (se poate certifica) ca are un sistem de management competitiv (un sistem de management al calitatii) daca respecta cerintele standardului ISO 9001:2000.
ISO 9001:2000 are in vedere o abordare bazata pe managementul proceselor organizatiei si, de aici, o structura mult mai logica, orientarea catre client si evaluarea satisfactiei acestuia, precum si angajamentul top managementului pentru o imbunatatire continua a serviciilor si produselor oferite beneficiarilor. Scopul sistemului de certificare il reprezinta atingerea urmatoarelor obiective:


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea - Managementul Calitatii Potrivit Standardelor din Seria ISO 9000.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!