Aplicatie supply chain management

Extras din referat Cum descarc?

Aplicatia 2.1.
La organizatia la care vadesfasuratiactivitatea, ierarhizatisiexemplificatifunctiile de baza ale activititatii de logistica. Comparatiierarhizareaobtinuta cu a unui alt coleg care isi
desfasoaraactivitatea la o firma cu acelasiprofilca al firmeidvs. analizate. Cum explicatirezultateleobtinutesi care suntcauzelecare au determinataceastasituatie?
In cele ceurmeaza, vom specifica si exemplifica functiile activititatii de logistica din cadrul firmei de confectii Simoda Ro SRL Iasi.
Prezentarea firmei:
Denumire:Simoda Ro SRL
Formajuridica: societate cu rapunderelimitata
Sediu social: Str. Luca Arbore, Nr. 2,Iasi
C.U.I. :13820959
Nr. RegistrulComertului: J22/336/2001 
Obiect de activitate: producerea si distribuirea de imbracaminte pentru femei
Activitatea logistica
In cadrul Simoda Ro SRL, activitatea de logistica in amonte este realizata in urmatoarele etape:
1. Alegereafurnizorilor
Principalulfurnizor al Simoda Ro SRL este Milano Collection, care aprovizioneaza firma cu tesaturile necesare productiei de articole de imbracaminte. Pana sa ajunga in acest stadiu, in care firma noastra si-a creat o relatie puternica cu acest furnizor, a trebuit sa experimenteze relatiile cu diversi alti furnizori, care s-au dovedit a fi nepotriviti pentru firma, fie din cauza preturilor practicate mari sau care cresteau de la o luna la alta, fie datorita politicii furnizorilor care nu erau compatibile cu ale firmei noastre, fie datorita calitatii produselor oferite de furnizori.
Asadar, dupa indelungi cautari si experiente neplacute, Simoda Ro SRL s-a dovedit furnizorul ideal pentru firma noastra, pentru moment cel putin, din punct de vedere al preturillor, calitatii produselor si serviciilor oferite.
De asemenea, la fel de importanti sunt si furnizorii de utilitati necesare desfasurarii activitatilor in conditii optime: Eon - pentru furnizarea de apa si gaz, Apavital - pentru apa, Romtelecom - telefonie si internet, Salubris - deseuri.
Alegerea furnizorilor intra in sarcinile Departamentului de Programare si Pregatire a Productiei.
2. Aprovizionarea
Pe langa principalele materiale textile de care firma are nevoie,despreca are vorbit la punctul 1, sunt la fel de necesare atat materialele auxiliare, adica ata, fermoare, umerase, ambalaje etc, cat si utilajele si masinilepe care se lucreaza efectiv pentru obtinerea produselor noastre. 
De aceasta activitate se ocupaDepartamentul de Aprovizionare.
3. Transportul in amonte
Aceasta etapa presupune transportul tesaturilor si materialelor auxiliare de la furnizori in incinta firmei noastre.Furnizoriifirmei sunt furnizori din Romania, deci nu avem operatiuni logistice de trecere a frontierelor. 
Transportul tesaturilor si a materialelor auxiliare se realizeaza cu masinile firmei, marca Dacia Logan, conduse de soferii angajati si este coordonat de Departamentul de Transport.
De asemenea, pentru anumite utilaje sau masinarii, se mai intampla ca transportul sa ne fie asigurat de catre firma furnizoare, unele utilaje fiind de greutate mai mare si mai greu de transportat cu masinile noastre proprii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatie supply chain management.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!