Anuntul de Angajare

Extras din referat Cum descarc?

Anuntul de angajare
Subiecte de discutie
o Ce reprezinta un anunt de angajare, importanta si rolul lui.
o Cum trebuie sa intocmeasca o organizatie un anunt de angajare.
o Exemplificarea unui anunt de angajare, analiza asupra corectitudinii lui.
o Diferente dintre multiple anunturi de angajare in functie de tipul postului pentru care se posteaza anuntul, grupul tinta caruia se adreseaza, sursele de recrutare utilizate si recomandari pentru angajatori in vederea atragerii eficiente a fortei de munca prin anuntul de angajare.
o Legatura dintre mijloacele de promovare ale unui post vacant si brandul de angajator.
- Ce reprezinta un anunt de angajare, importanta si rolul lui
Anuntul de angajare reprezinta metoda clasica, respectiv cea mai utilizata dintre metode de catre intreprinderi, in vederea determinarii candidatilor sa aplice la posturile sale vacante. Importanta anuntului de angajare este reprezentata de crearea relatiilor intre angajatori si candidati prin filtrarea unora fata de altii, in mod reciproc, prin insasi continutul sau. Principalul scop al acestui anunt privind un post disponibil este de a se atrage un numar suficient de indivizi cu competentele necesare postului, asigurandu-se astfel un lot rezonabil din care sa fie aleasa persoana cea mai potrivita. 
Insa, pentru indeplinirea acestui scop angajatorii trebuie sa acorde o importanta deosebita modului in care este redactat anuntul, astfel incat, acesta sa poata fi citit si inteles rapid. Totodata, si persoanele interesate trebuie sa fie foarte atente la aceste anunturi pentru a nu pierde timpul cu interviuri fara rost. De aceea, indiferent de modalitatea in care va fi facut public (prin intermediul anunturilor stradale sau in mass-media, prin postarea pe internet, prin afisare in cadrul firmelor sau al institutiilor de invatamant, prin transmitere catre agentia pentru ocuparea fortei de munca), anuntul de recrutare si selectie de personal trebuie:
o sa atraga atentia;
o sa starneasca si sa mentina interesul;
o sa indemne la actiune.
- Cum trebuie sa intocmeasca o organizatie un anunt de angajare
Un anunt corect si complet redactat trebuie sa respecte anumite elemente de structura si de continut:
o Informatii, la obiect, despre firma: cu ce se ocupa, cat de mare este, daca este companie
autohtona sau investitie straina, ce o diferentiaza pe piata (este cea mai buna, cea mai stabila, cea mai inovatoare, etc.);
o Titlul postului disponibil si informatii relevante despre acesta: un titlu scurt si clar si cateva propozitii despre ce este vorba in acest loc de munca, la fel de clar si simplu ca si in prezentarea companiei;
o Locatia in care se va desfasura activitatea;
o Detalii despre ce va face la serviciu persoana care va fi angajata, nu in detaliu ca in fisa postului, ci ca si cum s-ar adresa unei persoane reale, care trebuie sa receptioneze cu usurinta si sa inteleaga in ce consta acel loc de munca;
o Tipul job-ului( full-time, part-time) precum si nivelul de cariera impus;
o Cerintele postului, in linii mari, exprimate prin competentele relevante necesare candidatului pentru job;
o Descrierea candidatului ideal;
o Salariul exact sau media salariala, alte beneficii;
o Date de contact.
Legat de continutul anuntului, prezentarea atat a aspectelor pozitive, cat si a celor mai putin placute ale postului presupun o descriere realista. Aceasta abordare urmareste informarea corecta a candidatului si faciliteaza autoselectia, proces prin care candidatii decid asupra interesului si pregatirii pe care le au in raport cu un anumit post. Tot privind acest aspect, claritatea continutului, termenii specifici postului, ba chiar si pasaje din anunt redactate intr-o limba ceruta in mod expres de postul prezentat, nu fac altceva decat sa filtreze indivizii aflati in cautarea unui loc de munca, prin confruntarea cunostintelor lor cu cele prevazute in cerintele si conditiile mentionate. In acest sens, cercul se restrange si distingem astfel implicatia pe care o determina atentia acordata redactarii si celui mai simplu anunt, si anume: selectarea candidatilor optimi, perfect compatibili cu locul de munca respectiv. Desigur, anuntul este o componenta definitorie a acestei restrangeri progresive, dar nu suficienta, fiind urmata de alte metode selective din acest punct de vedere.
- Exemplificarea unui anunt de angajare, analiza asupra corectitudinii lui
Pentru a evidentia in mod practic structura si continutul unui anunt de angajare, luam ca exemplu un astfel de anunt, realizam comentarii asupra lui, precum si asupra corespondentei structurii standard prezentate, cu structura lui ca atare.
Denumirea postului: REPORTING OFFICER
Tipul ofertei Full time 
Nivel cariera Middle-level (peste 3 ani) 
Locul ofertei BUCURESTI
Angajatorul recruteaza din: BUCURESTI
Domeniile ofertei Banci, Finante/Contabilitate 
Posturi disponibile 1
Descrierea firmei:
Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Avem o echipa puternica de specialisti, dispunem de o retea teritoriala extinsa si oferim o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Anuntul de Angajare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!