Analiza Principalilor Indicatori Economico-Financiari la Nivelul Invatamantului Preuniversitar

Extras din referat Cum descarc?

Concluziile Consiliului de la Lisabona au indicat ca ar trebui utilizata "o abordare total descentralizata, utilizandu-se forme variabile de parteneriat si destinate ajutarii Statelor Membre sa dezvolte politicile lor proprii in mod progresiv". 
Din perspectiva dezvoltarii durabile si a globalizarii educatiei, pentru accederea la calitate in invatamant, descentralizarea se constituie intr-un demers dinamic ce presupune implicare si responsabilizare, pe de o parte, precum si gandire strategica si control, pe de alta parte (strategia MECI).
Sistemul de finantare a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat cuprinde principiile si institutiile implicate in proiectarea bugetelor, repartizarea si utilizarea resurselor financiare precum si indicatorii de fundamentare si alocare a fondurilor necesare bunei functionari a unitatilor de invatamant.
Consiliul de Administratie al unitatilor de invatamant preuniversitar isi desfasoara activitatea in conformitate cu reglementarile Legii invatamantului, nr. 84/1995, republicata, modificata si completata prin Legea nr. 354/2004. Unitatea scolara este condusa de un consiliu de administratie care are rol de decizie in domeniul administrativ. Numarul membrilor Consiliului de Administratie al fiecarei unitati de invatamant a fost propus de directorul unitatii si aprobat de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean si presedintele consiliului local, in functie de marimea scolii, de gradul de complexitate a activitatii acesteia si de conditiile specifice in mediu rural/urban, dispersia locatiilor in care se desfasoara procesul de invatamant si activitatile sociale etc.
In functie de marimea si complexitatea unitatii de invatamant, Consiliul de Administratie este format din 9-15 membri alesi/desemnati dupa cum urmeaza:
1. Director - de drept, conform legii
2. Director adjunct/adjuncti - de drept, conform legii
3. Reprezentantul consiliului local - Consiliul local
4. Reprezentantul primarului - Primarul
5. Reprezentanti ai parintilor - Comitetul de parinti al unitatii de invatamant
6. 1-5 cadre didactice,reprezentand toate ciclurile si structurile scolare din unitatea de invatamant - Consiliul profesoral al unitatii de invatamant
7. Reprezentanti ai agentilor economici - Asociatiile patronale/consiliul local (daca nu exista asociatii patronale)
8. Reprezentantul elevilor pentru ciclul secundar superior - Consiliul Elevilor
- Reprezentantii cadrelor didactice au fost alesi de catre consiliul profesoral, prin vot secret, din randul cadrelor didactice cu o buna pregatire profesionala si prestigiu in randul colegilor, o tinuta morala deosebita si care manifesta interes si atasament fata de unitatea de invatamant.
- Reprezentantii parintilor au fost alesi de catre adunarea generala a parintilor, prin vot deschis, dintre parintii elevilor scolarizati in unitatea de invatamant, care au o tinuta morala deosebita si se bucura de prestigiu si respect in fata comunitatii.
- Reprezentantii agentilor economici au fost alesi de catre asociatiile patronale sau consiliul local, prin vot deschis, dintre agentii economici cu un bun potential de afaceri, care se bucura de prestigiu in fata comunitatii, si au legaturi cu unitatea de invatamant pe linia formarii profesionale a salariatilor proprii sau copii scolarizati in unitatea de invatamant.
- Reprezentantul consiliului local a fost desemnat prin vot deschis de catre consiliul local.
Membrii consiliului de administratie urmeaza sa fie reconfirmati anual de catre organismele care i-au desemnat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Principalilor Indicatori Economico-Financiari la Nivelul Invatamantului Preuniversitar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!