Analiza Locurilor de Munca

Extras din referat Cum descarc?

Forme de organizare structural a unitatilor de productie
Teoria si practica proiectarii si organizarii intreprinderilor constructoare de masini au consacrat cateva modele de organizare structurala a unitatilor de productie corespunzatoare soluntiilor de principiu adoptate pentru fluxurile de fabricatie. 
Sa se amenajeze spatiul dintr-o intreprindere in functie de :
1. Tratarea sistematica a informatiilor referitoare la unitatile de productie, la produsele care se executa in cadrul acestora si la circulatia lor: Metoda verigilor
2. Influenta fluxurilor de materii prime, semifabricate si produs asupra amplasarii sectiilor productive: Metoda fluxurilor de productie
1. Metoda verigilor
Metoda verigilor reprezinta mijlocul de detrminare a unei scheme rationale a amplasarii utilajelor printr-o tratare sistematica a informatiilor referitoare la unitatile de productie, la produsele care se excuta in cadrul acestora si la circulatia lor. Potrivit acestei metode, veriga reprezinta traseul pe care se deplaseaza materialele intre doua locuri de munca A si B. 
Pentru folosirea acestei metode trebuie cunoscute utilajele ce se amplaseaza, felul produselor ce se vor executa in carul unitatilor de productie, procesul tehnologic de prelucrare a produselor. Pe baza acestor date se intocmeste un tabel in care pe orizontala sunt trezute produsele, cu precizrea succesiunii locurilor de munca pe unde trec pentru prelucrare si a verigilor corespunzatoare, iar pe verticala datele necesare potrivit denumirii coloanelor. 
Pe baza acestui tabel se intocmeste un tablou al verigilor pentru stabilirea frecventei de aparitie a fiecarei verigi. Pe orizontala se pricezeaza denumirea locurilor de munca, iar pe evrticala , la limita laterala stanga, aceleasi locuri de munca trecute insa de jos in sus, in ordine alfabetica. 
Pentru determinarea frecventei legaturilor se va nota un segment, asezat vertical in patratul corespunzator verigii, ori de cate ori aceasta apare, potrivit tabelului unde se prezinta verigile. In final se vor insuma toate aceste segmente pe orizontala si pe verticala, obtinandu-se in acest mod numarul de lagaturi al fiecarui loc de munca cu celelate locuri de munca. In functie de numarul legaturilor existente sa va face o schema de amplasare care sa asigure dispunerea locurilor de munca in asa fel, incat cele care au numarul de lagaturi cel mai mare sa fie asezate in apropiere. 
Pentru a se obtine o schema teoretica de amplasare se foloseste un caroiaj cu ochiuri in forma de patrat sau de triunghiuri echilaterale. In acentrul acestui caroiaj se va amplasa locul de munca cu cele mai multe legaturi, urmand ca in ochiurile vecine sa se amplaseze locurile de munca cu care locul de munca asezat initial are cele mai multe legaturi s.a.m.d. 
Pentru a avea o analiza mai completa se intocmeste si un tablou al intensitatilor de trafic prin care se iau in considerare cantitalile transportate, in acest caz pornindu-se de la locul de munca cu cea mi mare cantitate de transport, in apropiere dispunandu-se locurile de munca cu care acesta are cele mai multe legaturi. 
Totalitatea acestor lucrari sunt cuprinse in trei etape:
a) Culegerea informatiilor: se stabilesc locurile de munca ce trebuie studiate sub raportul amplasarii , nr. de produse, etc..;
b) Cercetarea si analiza verigilor : se face cu ajutorul unor tabele si stabilirea tabloului verigilor si al intensitatii de tranzit;
c) Stabilirea amplasarii optime: se tine seama ca locurile de munca cu legaturi frecvente sa fie amplasate in propiere, folosindu-se in acest scop caroiajele sub forma unor triunghiuri echilaterale sau a unor patrate. 
Pentru ilustrarea folosirii metodei verigilor consideram ca se executa cinci tipuri de piese care necesita efectuarea unor operatii. Operatiile sunt simbolizate in felul urmator: trasare - A; frezare - B; ebosare - C; gaurire - D; sanfrenare - E; calibrare - F; rindeluire - G; alezare - H; filetare -I; rectificare - J; control - K.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Conceptia Locurilor de Munca.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!