Analiza Diagnostic

Extras din referat Cum descarc?

I. PREZENTAREA SOCIETATII

Fabrica de bere Craiova a fost pusa in functiune la inceputul lunii aprilie 1970, mai intai cu sectorul fabricare bere, iar in urmatoarele luni si cu sectoarele imbuteliere la sticla si butoi si fabrica de malt.
S. C. BERE CRAIOVA S. A. este amplasata in zona industriala de vest a orasului Craiova, la mica distanta de gara si la aproximativ 8 km. de centrul orasului. Ea se invecineaza cu: Elpreco Craiova, Baza de Aprovizionare Craiova si cu Intreprinderea de Transporturi in Comun.
Unitatea este structurata pe trei mari sectoare de productie si anume:
- fabricare bere cu sectiile: fierbere, fermentare I si captare CO2, fermentare II, filtrare si linistire bere;
- imbuteliere bere la sticle si butoaie;
- fabrica de malt.
Pe langa aceste unitati de productie, fabrica mai dispunea initial de:
- ateliere de intretinere si reparatii: mecanic, electric, AMC;
- centrala pentru producerea si distribuirea aerului si a agentului de racire;
- punctul de primire si distribuire a agentului termic de la uzina Prefabricate din Craiova.
Initial capacitatea de fabricatie a S.C. BERE CRAIOVA S.A. a fost de 390.000 hl. bere anual, exprimata in unitati fizice sau 410.000 hl anual, exprimata in bere echivalent de 120 Bllg.
Dotarea majoritatii sectoarelor de productie s-a facut cu utilaje de import pe relatia vest.
Fabrica de malt are o capacitate anuala de 11.000 tone malt, echivalentul a 16.000 tone oarze prelucrate. 
Sectorul fabricare bere s-a extins in anul 1981 cu inca o sectie de brasaj  fierbere, avand o capacitate de 100.000 hl bere finita pe an in echivalent bere de 120 Bllg. 
In anul 1988 s-a dat in functiune o sectie de captare si imbuteliere CO2 dotata cu utilaje din tara si est- germane. Sectia are o capacitate de 120 kg. CO2 imbuteliat pe ora. In anii 1987  1988, liniile de imbuteliere Seitz au fost inlocuite cu linii de imbuteliere de capacitate similara, provenind de la firma Tehnofrig Cluj. Inlocuire a fost dictata de uzura avansata fizica si morala a liniilor Seitz.
Perioada 1990  1996 este perioada cea mai infloritoare cunoscuta de S.C. BERE CRAIOVA S.A., perioada caracterizata printr-o ampla actiune de modernizare, de reutilari si retehnologizari de mare anvergura. Astfel, in anul 1994 s-a dat in folosinta o centrala tehnica cu trei cazane pentru producerea aburului, punand astfel definitiv capat dependentei de agentul termic livrat de catre Elpreco Craiova; cazanele sunt de provenienta romaneasca, de la firma Vulcan Bucuresti si functioneaza cu pacurina, eliminand neajunsurile din perioada de iarna a anului, cand gazul este livrat la parametri necorespunzatori. In anul 1995 s-a dat in folosinta o linie de spalare si umplere butoaie care foloseste ca ambalaje butoaie de 50 l, confectionate din otel inoxidabil; linia, complet automatizata, are in dotare si o instalatie de pasteurizare bere vrac cu reglare automata a parametrilor de lucru. 
In vederea maririi capacitatii de productie, Consiliul de Administratie al S.C. BERE CRAIOVA S.A. a hotarat in anul 1995 dotarea cu doua linii de bere de mare capacitate. In acest sens, la inceputul lunii iunie 1996 s-a dat in folosinta o linie noua de imbuteliere bere la sticla cu utilaje achizitionate de la Tehnofrig Cluj, avand o capacitate maxima de 20.000 sticle pe ora. 
Ca urmare a eforturilor facute si ca o recunoastere a calitatii produselor fabricate de catre S.C. BERE CRAIOVA S.A., incepand cu anul 1996, societatea a intrat in componenta marelui concern BBAG Austria, acesta devenind actionarul majoritar. Aceasta asociere a adus numeroase beneficii firmei, partea austriaca asigurand fondurile necesare pentru investitii in aparatura moderna. 
Astfel, a fost prima fabrica de bere din tara care a determinat valoarea amara a hameiului, acizi alfa etc. La inceputul anilor optzeci, laboratorul a mai fost dotat cu statie de micromaltaj pusa in functiune de ICICA Bucuresti. Aceasta dotare buna inca din start a laboratorului a dat posibilitatea sa se intocmeasca diagrame de fabricatie pe criterii stiintifice. Astfel, tanarul colectiv a invatat, pe langa arta de a face bere, si stiinta de a face bere.
Toate modernizarile au condus la cresterea stabilitatii berii. Tancurile de inox de linistire a berii filtrate se spala, dezinfecteaza si dezincrusteaza tot cu ajutorul unei instalatii automate marca Scania folosind, dupa caz, diferite tipuri de Topax. Procesul de imbuteliere bere la butoi este acum unul ultramodern, folosind o instalatie de spalare si umplere butoaie complet automatizata si berea pasteurizata vrac. 

Sortimente de bere produse de-a lungul anilor
Diversificarea sortimentala a productiei de bere a inceput o data cu pornirea fabricii. Astfel, in perioada 1970  1978 s-au creat in mod curent 7  8 sortimente de bere, dintre care 4 de bere blonda: bere blonda obisnuita de 12,50 , bere Doljana de 140 B, bere Minerva de 12,50 si bere Stadion de 6,50 , slab alcoolica, precum si mai multe tipuri de bere neagra ca: bere Junior, bere Porter, bere neagra de 160 si bere neagra de 130 . 
Tot in aceasta perioada s-au mai produs sortimente ocazionale: bere Union de 170, bere hipoglucidica, bere Union de 110 etc. n perioada urmatoare, cerintele consumatorilor au orientat productia exclusiv spre tipurile de bere blonda si apar noile sortimente ca: bere Bucegi de 120 , Berea perinita de 130 si recent blonda tip Pils de 120 .
Dupa 1996, se schimba denumirea berii in Golden Brau (fosta Bucegi) si Craiova Premium Pils. Se introduc in fabricatie sub licenta Arbema si Silva, precum si Silva Regun si apare sortimentul de bere neagra Golden Comet, devenind mai apoi Golden Brau black si Golden Brau special black. Societatea mai comercializeaza bere Kaiser, pe care o imbuteliaza.
Colectivul de specialisti ai S.C. Bere Craiova S.A. nu are in vedere omologarea de noi sortimente de bere cel putin momentan, cand nu s-au primit semnale in acest sens de la beneficiar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!