Alcatuirea si Conducerea Echipei

Extras din referat Cum descarc?

Tipul de organizare a unitatii de gestionare a proiectului este deosebit de important, stabilind cine anume are responsabilitatea reala a proiectului, in functie de obiectivele specifice ale proiectului si de modul de conducere a institutiei.
Astfel, o organizatie deschisa se caracterizeaza prin faptul ca responsabilitatea proiectului revine  conducerii ierarhice operationale, iar directorul de proiect areun simplu rol de coordonare a unitatii de gestionare a proiectului.
Organizatia inchisa se caracterizeaza prin alocarea intregii responsabilitati directorului de proiect, ceea ce are avantajul rapiditatii de decizie, posibilitatea de abordare a problemelor reale si afirmarii capacitatilor acestuia, dar si dezavantajul de a putea provoca reticenta conducerii ierarhice si a personalului din subordine in cazul unor decizii radicale.
Organizatia matriceala se caracterizeaza prin impartirea responsabilitatii proiectului intre directorul de proiect si conducerea ierarhica operationala, avand astfel avantajul echilibrului de competente, si dezavantajul suprapunerii autoritatii ca si acela ce necesita acelasi grad de experienta in managementul proiectelor din partea tuturor responsabilitatilor.
Directorul de proiect, pe langa capacitatile sale profesionale, trebuie sa fie familiarizat cu procedurile contractuale si de achizitii de bunuri si servicii ale organismului finantator si sa stabileasca relatii bune de colaborare cu reprezentantii organismului finantator.
Un proiect trebuie sa se bazeze pe o metoda riguroasa


Fisiere in arhiva (1):

  • Alcatuirea si Conducerea Echipei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!