Alcătuirea și conducerea echipei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tipul de organizare a unitatii de gestionare a proiectului este deosebit de important, stabilind cine anume are responsabilitatea reala a proiectului, in functie de obiectivele specifice ale proiectului si de modul de conducere a institutiei.

Astfel, o organizatie deschisa se caracterizeaza prin faptul ca responsabilitatea proiectului revine conducerii ierarhice operationale, iar directorul de proiect areun simplu rol de coordonare a unitatii de gestionare a proiectului.

Organizatia inchisa se caracterizeaza prin alocarea intregii responsabilitati directorului de proiect, ceea ce are avantajul rapiditatii de decizie, posibilitatea de abordare a problemelor reale si afirmarii capacitatilor acestuia, dar si dezavantajul de a putea provoca reticenta conducerii ierarhice si a personalului din subordine in cazul unor decizii radicale.

Organizatia matriceala se caracterizeaza prin impartirea responsabilitatii proiectului intre directorul de proiect si conducerea ierarhica operationala, avand astfel avantajul echilibrului de competente, si dezavantajul suprapunerii autoritatii ca si acela ce necesita acelasi grad de experienta in managementul proiectelor din partea tuturor responsabilitatilor.

Directorul de proiect, pe langa capacitatile sale profesionale, trebuie sa fie familiarizat cu procedurile contractuale si de achizitii de bunuri si servicii ale organismului finantator si sa stabileasca relatii bune de colaborare cu reprezentantii organismului finantator.

Un proiect trebuie sa se bazeze pe o metoda riguroasa

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alcatuirea si Conducerea Echipei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
798 cuvinte
Nr caractere:
5 269 caractere
Marime:
10.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
organizare, conducere, echipa
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Andreea Manoila
Sus!