Abilități pentru Management

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De ce unii oameni au performante slabe in pozitii de conducere, in timp ce altii sunt infloritori si se comporta in mod natural ca lideri- A conduce cu eficienta necesita un amestec de viziune, o comunicare la timpul potrivit si sensibila in ce priveste relatiile interpersonale, cat si o intelegere clara a problemelor care trebuie rezolvate. Aceasta se realizeaza prin incurajarea si grija fata de cei care il urmeaza pe lider.

Au existat mari lideri in toate sferele vietii umane - politica, religie, in domeniul militar si industrial - dar nicaieri conducerea nu a putut fi mai bine definita ca si in viata si activitatea lui Isus Hristos. El a murit inainte de a implini 40 de ani. Nu a calatorit niciodata mai mult de 160 de kilometri fata de locul in care s-a nascut. Lucrarea sa publica a durat mai putin de patru ani. El a lasat in urma lui o mana de oameni care l-au urmat si carora le-a spus sa schimbe lumea. Au venit si au trecut 20 de secole de atunci si lumea este inca schimbata datorita a ceea ce au facut ei. Cum a reusit Isus sa faca aceasta-

In cartea ''Lectiile de conducere ale lui Isus'' de Bob Briner si Ray Pritchard, autorii mentioneaza urmatoarele caracteristici ale felului in care a condus Isus:

1) SA AI UN PLAN Este uimitor cat de putine organizatii si persoane individuale si-au stabilit obiective pe termen scurt, mediu si lung. Isus stia unde trebuia sa ajunga si nimic nu l-ar fi putut opri. Fara un plan, nu sti in ce directie sa mergi si unde sa iti directionezi energia. Fara un plan, poti doar reactiona in fata circumstantelor. Un plan te ajuta sa fi activ si sa actionezi, nu doar sa reactionezi.

2) SA FI PREGATIT. Isus s-a pregatit 30 de ani. Noi nu avem atat timp la dispoztie, dar pentru a ajunge la maximum de eficienta trebuie sa fim pregatiti. Rar m-am simtit prea pregatit. Adesea m-am simtit insuficient pregatit si ca urmare am obtinut rezultate pe masura. Isus a avut o baza solida pentru actiunile sale. In multe dintre parabolele sale ne spune sa fim pregatiti. De exemplu, in pilda talantilor, nu toti robii au reusit sa inmulteasca talantii primiti spre administrare de la stapan si nu toti au fost pregatiti sa-l intalneasca atunci cand acesta s-a intors. Indiferent ca pui bazele unei cariere, ale unui produs sau ale unei prezentari, nu exista nici un inlocuitor pentru pregatire.

3) ALEGE-TI TU ASOCIATII. Una dintre cele mai mari greseli care se face in afaceri este atunci cand se alege un lider si apoi i se da o echipa pe care nu si-a ales-o el. Nu conteaza cat de buni sunt cei ce alcatuiesc echipa, daca liderul nu si i-a ales el si daca ei nu l-au ales pe el, probabil ca se va ajunge la faliment. Daca vrei ca un manager sa reuseasca, da-i uneltele potrivite. Si uneltele cele mai importante pentru manager sunt oamenii care lucreaza pentru el. Isus si-a ales El insusi discipolii. Da, unul dintre ei L-a tradat, dar as vrea sa pot si eu alege 11 angajati buni dintr-un total de 12. Iar daca ii intelegi planul, sti ca pana si Iuda, tradatorul Sau, a facut parte dintr-un plan general. Alege-ti cu atentie echipa si vei face un pas mare spre succes.

4) FA TOT CEEA CE ESTE NECESAR PENTRU A COMPLETA ECHIPA CU ''OAMENI CHEIE''. Chiar si dupa dupa alegerea a 11, Isus mai avea sa completeze echipa cu cineva intr-o pozitie cheie. Isus a iesit afara pentru a-si cauta omul. Saul din Tars se afla pe drumul Damascului cand Isus efectiv l-a trantit la pamant si l-a orbit cu o lumina din cer. Isus l-a identificat El insusi pe Saul, care a devenit marele apostol Pavel si i-a spus ce are de facut. Acesta este un mod de recrutare agresiv! Aceasta a fost cea mai importanta decizie de angajare din istorie: Pavel a devenit un ''director executiv'' pentru recrutari, un colector de fonduri pentru organizatie, un deschizator de drumuri si - ce este mai important, un prolific raspanditor al mesajului organizatiei. Pavel a fost un ''om cheie''.

O lectie pe care o putem invata este ca atunci cand cauti sa angajezi pe cineva intr-o pozitie cheie si cand ai gasit deja acea persoana, DU-TE SI PUNE MANA PE EL SAU PE EA. Nu lasa ca regulile salariale, protocolul sau traditia sa te impiedice. Orice ai face, nu intreba: ''Cat este limita minima pentru care as putea angaja aceasta persoana?''. Dimpotriva, intreaba

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Abilitati pentru Management
    • Abilitati pentru management.02.doc
    • Abilitati pentru management.03.doc
    • Abilitati pentru management.04.doc
    • Abnilitati pentru management.01.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
3 817 cuvinte
Nr caractere:
16 142 caractere
Marime:
45.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, abilitati, angajati
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!