Tendințele în Dezvoltarea Logisticii în Republica Moldova și Uniunea Europeană

Cuprins referat Cum descarc?

Ciclul integral de monotorizare a dezvoltarii logistice
Piata de logistica din RM si UE. Comparatie
Principala problema. Lipsa infrasctructurii
Doua proiecte nationale de logistica, la diferite etape de dezvoltare
Impactul asupra dezvoltarii economice
Bussiness: cu reguli clare de joc
Logistics Performance Index. Masurarea performantei in logistica
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
,, Cel mai mare orator este succesul "
In Republica Moldova trebuie de dezvoltat infrastructura eficienta de economie pe piata si in unitatile de alimentatie publica, precum si sa asigure conditii de facilitare a comertului si serviciilor de logistica si marketing. 
In aceasta lucrare voi reprezenta cum se dezvolta logistica in Moldova, voi enumera citeva etape pentru a imbunatati si de a informa tinerele forte de munca, pentru a schimba strategia dezvoltarii logisticii pe teritoriile Republicii Moldova in conformitate cu Uniunea Europeana.
,,Puterea si cheia succesului in strategia de dezvoltare a logisticii se va executa doar prin noi..."
Ciclul integral de monotorizare a dezvoltarii logistice
Republica Moldova trece printr-un proces dinamic de dezvoltare, pe al carui parcurs se definesc prioritatile de dezvoltare, fiind planificate actiunile necesare pentru implementarea acestora. Ulterior, dupa realizarea actiunilor stabilite, se va desfasura procesul de evaluare a sarcinilor stabilite. Desi documentul prevede o perioada de 9 ani, incepind cu 2012 si pina in 2020 planificarea, alocarea resurselor, monitorizarea si raportarea privind actiunile realizate se vor efectua anual. Schema de mai jos descrie acest ciclu:
Astfel, conform schemei, sistemul de management al Strategiei Nationale de Dezvoltare ,,Moldova 2020" va avea urmatoarele caracteristici principale:
o Strategia va fi implementata prin actualizarea Planului consolidat de actiuni deja existent, care include in sine actiuni din Programul de activitate al Guvernului, din alte documente nationale si de planificare strategica. Planul consolidat de actiuni este un cadru de planificare, monitorizare si raportare unic pentru toate institutiile administratiei publice 
centrale. In mod similar, raportarea privind implementarea actiunilor din Strategia Nationala de Dezvoltare ,,Moldova 2020" se va efectua in baza Planului consolidat de actiuni. In acest scop Cancelaria de Stat a implementat deja un sistem de monitorizare online a Planului consolidat de actiuni;
o Ciclul anual de planificare si raportare va permite nu doar monitorizarea permanenta a progresului realizarii Strategiei, dar si corectarea, dupa caz, a masurilor si activitatilor planificate. Acest lucru este important pentru ca Strategia este de durata lunga, timp in care se pot produce schimbari in mediul intern si extern, fiind necesare anumite ajustari, dar si pentru ca in contextul implementarii angajamentelor de integrare europeana actuale si viitoare, care au o legatura directa cu prioritatile din Strategie;
o Implementarea multor actiuni din Strategie va fi imposibila fara modificarea structurii si a nivelului de finantare. Cadrul bugetar pe termen mediu (CBTM) va fi cadrul prin al carui intermediu actiunile din Strategie care necesita finantare vor fi prioritizate si finantate. Stabilirea generala a prioritatilor in Cadrul bugetar pe termen mediu, elaborarea planurilor sectoriale de cheltuieli si planificarea bugetelor pe baza de programe - toate aceste procese vor trebui sa tina cont de prioritatile prevazute in Strategia nationala de dezvoltare ,,Moldova 2020". Aceste documente vor fi instrumente de evaluare a progresului, deoarece principalii indicatori din Strategie vor fi reflectati in bugetele pe baza de programe si de planuri sectoriale de cheltuieli. Asigurarea acestei sincronizari va fi in responsabilitatea Ministerului Finantelor, in colaborare cu Cancelaria de Stat;
o Pentru a cunoaste progresele implementarii Strategiei si pentru a determina necesitatea realizarii unor ajustari ale actiunilor stabilite, Cancelaria de Stat va efectua, la jumatate de termen, o evaluare a implementarii Strategiei. In functie de circumstante si de progresul inregistrat, o astfel de evaluare ar putea fi holistica, de exemplu sa cuprinda toate cele sapte prioritati, sau tematica - sa cuprinda anumite prioritati sau aspecte. O astfel de abordare este in conformitate cu mecanismul de monitorizare si evaluare a Strategiei ,,Europa 2020".


Fisiere in arhiva (1):

  • Tendintele in Dezvoltarea Logisticii in Republica Moldova si Uniunea Europeana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

www.LPI-moldova.com 
www.justice.md
www.arhiva.md.com
www.logistics.md.com
www.barloworldlogistics.com
www.ase.md
www.bnm.md


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!