Logistică

Extras din referat Cum descarc?

Etimologia cuvantului logistica provine din grecescul logisteuo, care inseamna, inainte de toate, a administra. Institutia militara a utilizat acest cuvant pentru a caracteriza o activitate care a reusit a combina doi factori esentiali in gestiunea fluxurilor necesare manevrelor militare: spatiul si timpul.
Astazi toate intreprinderile, mai ales in context european, cunosc transformari profunde ale pozitiilor modurilor de gestiune si formelor de organizare ale logisticii. Fie ca este vorba de o mica intreprindere sau de un mare grup, adaptarea la o serie de constrangeri din ce in ce mai schimbatoare devine o necesitate. Dintr-o activitate secundara care nu se bucura de interesul tuturor, ea a devenit o miza a reusitei strategiei oricarei intreprinderi. Conceptul insusi de logistica este marcat de o evolutie a obiectivelor care ii revin precum si de o evolutie a perimetrului de interventie. Istoric vorbind, intr-o prima etapa, logistica era in esenta o activitate operationala. Metodele utilizate erau metode cantitative care serveau ca suport la luarea deciziilor. Stabilitatea datelor relativ la volume si la costuri unitare care constituiau elemente de intrare ale modelelor cantitative de simulare sau de optimizare erau o conditie esentiala pentru validarea rezultatelor obtinute. Reducerea costurilor ramane o miza majora, deoarece in situatia in care costul procesarii informatiei are un trend descendent, costurile de procesare a fluxurilor fizice sunt supuse constrangerilor inflationiste, avand un trend ascendent. Deci putem spune ca logistica ramane o activitate supusa economiilor de scara (costurile fixe nu depind de volumul activitatii). 
Schimbarile permanente ale mediului produselor si proceselor logistice sunt influentate de o serie de factori exogeni, astfel:
- piata: evolutia produselor, a nevoilor, asteptarilor in materie de servicii logistice, pozitionare geografica, canale de distributie;
- situatia concurentiala care modifica pozitia relativa a ofertelor logistice a diferitilor competitori;
- tehnologia, care ofera noi resurse;
- reglementari in ceea ce priveste fluxurile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Logistica.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!