Tipuri moderne de suporturi informaționale

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Un dispozitiv de stocare a datelor este un dispozitiv de inregistrare (de depozitare) aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEa informatii (datelor). Inregistrarea se poate face folosind aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEpractic orice forma de energie, se intinde de la putere musculara in manualul de scriere de mana, pentru a vibratiilor acustice in inregistrare fonografica, la electromagnetice banda de energie magnetica de modulare si discuri optice.
Un dispozitiv de stocare poate detine informatii, informatii proces, sau ambele. Un dispozitiv care detine doar informatii este un mediu de inregistrare. Dispozitive ca informatiile de proces (echipamente de stocare a datelor) poate accesa fie un dispozitiv portabil (amovibil), mediul de stocare sau o componenta permanenta pentru a stoca si de a prelua informatii.
Stocarea datelor pe baza de energie aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEeste aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEstocare care necesita energie electrica pentru a stoca si de a prelua datele. Cele mai multe dispozitive de stocare, care nu necesita viziune si un creier pentru a citi datele incadreaza in aceasta categorie. Datele electromagnetica pot fi stocate fie intr-un format analogic sau digital de pe o varietate de mass-media. Acest tip de date este considerat a fi date pe cale electronica codificate, indiferent daca este sau nu stocate pe suport electronic intr-un dispozitiv semiconductor, pentru ca este sigur ca un dispozitiv semiconductor a fost folosit pentru a inregistra pe suport sale. Cele mai multe prelucrate electronic, medii de stocare de date (inclusiv unele forme de stocare a datelor informatice) sunt considerate depozitare permanenta (non-volatile), care este, datele vor ramane stocate atunci cand aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEputerea este scoasa din aparat. In contrast, cele mai multe informatii stocate electronic in termen de cele mai multe tipuri de materiale semiconductoare (chip-uri) sunt microcircuite de memorie volatila, pentru ca dispare in cazul in care puterea este eliminata.
Multe modalitati de inregistrare a informatiei au fost inventate bazindu-se pe fenomenele natural. Insa nici una din formele de inregistrare a datelor nu este inca perfecta, astfel intr-un sistem de calcul se folosesc mai multe tipuri de inregistrare a datelor. O siguranta sporita a datelor ar putea fi capatata prin combinarea mai multor
1. Clasificarea suporturilor de pastrarea informatiei conform modalitatile de inregistrare 
Figura. 1 Clasificarea suporturilor de pastrarea informatiei dupa modalitatea de inregistrare 
1.1 Imprimarea 
Imprimarea este una din modalitatile uzuale si accesibile de pastrare a informatiei, informatia mai poate fi vizualizata la monitor, fiind o sursa de pastrare a informatiei pe termen scurt. 
Imprimanta aaL1. INFLUENTA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETATI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLErealizeaza tiparirea pe hartie, sub forma de sucesiuni de caractere sau de reprezentari grafice, a informatiilor transmise din memoria interna a calculatorului. Tipurile de imprimante difera, marcind evolutia lor tehnologica: imprimante cu tambur, cu rozeta, matriceale, cu jet de cerneala, laser, ultimele fiind rapide si de o mare acuratete.
O imprimanta trebuie sa contina un dispozitiv de antrenare a hirtiei, un dispozitiv de imprimare si un modul propriu de memorie care sa permita retinerea temporara a unei cantitati bine determinate din informatia transmisa spre tiparire. Primele tipuri de imprimante foloseau o hirtie speciala, de dimensiuni standard, cu gaurele pentru antrenare, numita listing, dar astazi se foloseste hartie obisnuita, sau chiar alte tipuri de suporturi de imprimare, cum ar fi folia transparenta. Tiparirea se poate realiza atunci cind exista o legatura de comunicare activa intre calculator si imprimanta - se spune ca imprimanta este on line.
Cartela perforata este o bucata de hartie rigida care contine informatii digitale reprezentate de prezenta sau absenta unor gauri in pozitii predefinite.
Banda perforata sau banda de hartie este o forma invechita de stocare a datelor,constand dintr-o fasie lunga de hartie in care sunt gauri perforate pentru a stoca date.Acesta a fost utilizat pe scara larga in timpul mai mare parte a secolului 20 pentru telecomunicare, pentru contributia la calculatoare din anii 1950 si 1960, si mai tarziu ca un mediu de stocare pentru computere medii si unelte CNC.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri Moderne de Suporturi Informationale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!