Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA

Referat
7/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 1973
Mărime: 68.95KB (arhivat)
Publicat de: Anonymous A.
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ratiu Viorel

Cuprins

  1. CAPITOLUL I
  2. 1.1 Obiectul pg. 2
  3. 1.2 Prezentarea generala a societatii pg. 2
  4. 1.3 Dimensiunea si structura resurselor umane pg. 3
  5. 1.4 Piata interna si externa pg. 4
  6. CAPITOLUL II
  7. 2.1 Analiza clientilor pg. 4
  8. CAPITOLUL III
  9. 3.1 Analiza economico financiara pg. 5
  10. 3.1.1 Analiza cifrei de afaceri pg 6
  11. 3.1.2 Analiza valorii adaugate pg 12

Extras din referat

CAPITOLUL I

1.1. Obiectul prezentei lucrari este evaluarea firmei MADOTEX S.A.. Firma analizata are o activitate de productie de confectii pentru femei si barbati.

1.2. Prezentarea generala a societatii:

Firma MADOTEX S.A. are sediul in Timisoara, str.Libertatii, nr.8, fiind inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/20180/2001 si avand codul fiscal R6410360.

Societatea MADOTEX S.A. si-a inceput activitatea in 2001, lucrand langa o fabrica de confectii. In prima faza, a avut un contract cu aceasta fabrica in care se prevedea efectuarea de butoniere, festonari, precum si alte operatii minore. Cu timpul, acest contract s-a modificat prin posibilitatea de a efectua si alte cusaturi de mica importanta. Toate aceste lucrari erau realizate doar cu doua masini de cusut, altele fiind achizitionate mai tarziu o data cu extinderea activitatii si a altor contracte.

Datorita punctualitatii si preciziei cu care erau realizate obligatiile din contract, firma si-a putut atrage si alti clienti din domeniu.

Doi ani mai tarziu, in 2003, firma analizata putea spune ca are o clientela fidela, cu contracte ferme. O importanta majora a avut-o crearea unei linii de design clasica, efectuata la masini de cusut performante de catre un personal specializat.

Seriozitatea societatii se observa din contractele pe care le incheie cu clientii in ceea ce priveste vanzarea produselor. Astfel, daca intr-un sezon nu se vand toate produsele achizitionate de la firma analizata, firma clienta le poate returna recuperandu-si astfel banii.

In prezent, societatea are 25 de angajati cu carte de munca si 3 colaboratori, masini de cusut de ultima ora, furnizori care respecta termenul fix de livrare a materialelor prime, precum si clienti importanti atat in Bucuresti cat si in marile orase din tara.

Forma de organizare a societatii este ca societate pe actiuni – actionarii fiind obligati doar la plata actiunilor.

Firma are 5 actionari, pricipalul actionar – SAS IOAN - detinand pachetul majoritar 80% din totalul actiunilor, restul fiind distribuite in mod egal celorlalti actionari, respectiv cate 5%.

Conducerea acestei societati este asigurata de Adunarea Generala a Actionarilor care are competenta de a lua hotarari in toate domeniile de activitate ale societatii.

Adunarea Generala alege dintre membrii sai presedintele si ceilalti membri ai Consiliului de Administratie, aproba statutul, regulamentul de ordine interioara adopta actul consecutiv, analizeaza gestiunea societatii, aproba bilantul contabil anual, contul de profit si pierderi anual si distribuirea profitului net sau imputarea pierderilor.

In prezent, Consiliul de Administratie al Societatii MADOTEX S.A. cuprinde: Presedintele societatii, Contabilul Sef al Societatii si Seful Biroului de Personal.

Societatea a incheiat contracte colective de munca cu cei 25 de angajati permanenti, iar cei 3 colaboratori au fost angajati pe baza de conventie civila.

Stilul de conducere adoptat este de comunicare intre toate nivelele, avand loc in fiecare luna o sedinta la care participa si o reprezentanta din partea muncitoarelor unde se discuta toate problemele cautandu-se solutii viabile.

S-a observat o atitudine de multumire in randul personalului, in ceea ce priveste atat salariul obtinut cat si conditiile de munca. De asemenea, firma are grija ca abonamentele de transport sa fie decontate la timp in fiecare luna.

1.3. Dimensiunea si structura umane:

Societatea are 25 de angajati cu carte de munca si 3 colaboratori. Dintre cei cu carte de munca, 20 salariati sunt croitorese care au studii medii de specializare, din care 2 au facut cursuri suplimentare (platite de firma) – avand in prezent functii de supraveghere si control la nivel de sectie. Firma mai are si trei colaboratori si anume: 1 expert contabil si 1 avocat juridic, consultati in probleme deosebite si un inginer.

Se observa ca organigrama este adecvata cu necesitatile reale ale firmei analizate, avand:

- 1 director economic care se ocupa cu aprovizionarea si cu relatiile cu clientii;

- 1 contabil care tine evidenta actelor;

- 1 director serviciu – personal care se ocupa cu angajarea muncitorilor;

- 1 sef sectie care coordoneaza activitatea la nivel de sectie;

- 5 salariati indirect productivi;

- 20 muncitoare care lucreaza 8h pe zi.

Preview document

Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 1
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 2
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 3
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 4
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 5
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 6
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 7
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 8
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 9
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 10
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 11
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 12
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 13
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 14
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 15
Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea Sistemelor Informatice - SC Madotex SA.doc

Alții au mai descărcat și

Gestiunea Mijlocelor Fixe

1.Introducere Societatea Utchim SA este o societate ce functioneaza in domeniul productive. Aceasta produce utilaj chimic si petrolier, avand...

Baze de Date L

Lucrare de laborator 2 SQL - limbaj pentru baze de date relaţionale Proiecţie, selecţie, sortare, joncţiune Se dă baza de date: OFFICES[...

Gestiunea activității unei tipografii

144.1 ELABORAREA TEMEI DE REALIZAT Tema pe care o voi aborda in acest proiect se numeste Gestiunea activitatii unei tipografii si anume a...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Proiectarea Sistemelor Informatice - 2

Studiu de caz : Implementarea unei clase de asociere intre clase de obiecte Aplicatie 1 Angajatii unei entitati colaboreaza la efectuarea unor...

Proiect informatică

Se considera urmatoarea structura de date privind expedierea marfurilor la o societate comerciala: - denumire beneficiar - cod beneficiar -...

Proiectarea Sistemelor Informatice

CAPITOLUL I 1.1 Proiectarea sistemelor informatice Evolutia metodelor de proiectare este consencinta mutatiilor calitative si cantitative in...

Ai nevoie de altceva?