Pagini Web Dinamice cu PHP

Extras din referat Cum descarc?

Pagini Web dinamice cu PHP
Ce este PHP? Un limbaj de scripting ce combina concepte de Perl, Java si C, facand ca invatarea acestuia sa fie foarte usoara. Pentru a deveni productiv nu sunt necesare decat cateva zile de lucru. Numarul site-urilor ce il utilizeaza in ultimul timp a crescut explozibil depasind barieraa de 600.000 concurand de la egal la egal produsele comerciale. Trioul format din PHP (limbaj de scripting server-side), MySQL (sever de baze de date) si Apache (server de web) a depasit pe neasteptate orice predictii, printre site-urile ce utilizeaza PHP numarandu-se Slashdot, Freshmeat, LinuxToday, Rol.ro (RomaniaOnline). Peste 700 de functii sunt disponibile, incluzand interfete pentru cele mai populare baze de date, suport XML, generare dinamica de imagini si documente PDF, PHP compilandu-se sub o multime de variante Unix si sub Windows. 
Cum functioneaza un astfel de site? Sa consideram urmatorul scenariu. Utilizatorul trimite o cerere catre pagina din navigator. Aceasta cerere este trimisa catre de catre serverul de web,care la randul sau apeleaza scriptul PHP. Acesta din urma este executat de catre preprocesorul PHP, care extrage datele necesare din baza de date.
Rezultatele sunt apoi grupate si formate de scriptul PHP si transformate in cod HTML. In fine, pagina rezultata este trimisa navigatorului care o afiseaza.
Instalare 
- Windows
Pentru platforme Windows trio-ul format de serverul de web Apache, limbajul de scripting PHP impreuna cu serverul de baze de date MySQL il puteti gasi chiar la adresa:
http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe
Pentru Windows 95,98,Me instalarea phptriad-ului este la fel ca oricare aplicatie windows... Totusi pentru Windows 2000/NT si Windows XP... dupa instalare baza de date MySQL nu se porneste din Start->PhPTRIAD->Start MySQL ci cu ajutorul utilitarului ,,winmysqladmin" ce il gasiti in ,,c:apachemysqlbinwinmysqladmin ,, 
- Linux
Sursele pentru limbajul de scripting PHP le veti gasi la siteul www.php.net pentru serverul de baze de date MySQL la www.mysql.com iar pentru serverul de web Apache www.apache.org. Dupa ce ati downloadat aceste surse putem incepe instalarea propriu zisa.
Pentru inceput, vom instala serverul de web Apache impreuna cu modulul PHP.
$ tar zxvf apache_1.3.14.tar.gz
$cd apache_1.3.14
$./configure -with-layout=redhat
$cd ...
$tar zxvf php-4.0.3p11.tar.gz
$cd php-4.0.3p11
$./configure -with-mysql -with-apache=../apache_1.3.14 -enable-track-vars
$make
$make install
$cd ../apache_1.3.x
$./configure -prefix=/www -activate-module=src/modules/php4/libphp4.a
$make
$make install
$cp src/http /usr/sbin/httpd
$cd ../php-4.0.x
$cp php.ini-dist /usr/local/lib/php.ini


Fisiere in arhiva (1):

  • Pagini Web Dinamice cu PHP.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!