Ontology Web Language for Services

Extras din referat Cum descarc?

1.  Introducere - Ce este OWL-S?
Web-ul semantic ar trebui sa permita un acces mai larg nu numai catre continut dar si pentru serviciile de pe Web. Utilizatori si agenti ar trebui sa aiba posibilitatea de a descoperi, invoca, compune si monitoriza resurse Web oferind servicii particulare si avand proprietati particulare, si ar trebui sa faca aceste operatii cu un grad mare de automatizare. Tool-uri performante ar trebui sa fie activat de descriptori de servicii , pe durata ciclului de viata a unui Web service.
Ontology Web Language for Services (OWL-S) , denumit anterior DARPA Agent Markup Language for Services (DAML-S)  este o ontologie de servicii care face aceste functionalitati posibile. Voi descrie structura generala a acestei ontologii si cele trei parti principale: profilul serviciului pentru descrierea si descoperirea serviciului; modelul proces, care ofera o descriere detaliata a operatiilor serviciului; si implementarea care ofera detalii despre modalitatea de interoperare cu serviciul, prin mesaje.
Urmand abordarea stratificata spre dezvoltarea limbajului de marcaj, versiunea curenta de OWL-S se construieste pe baza Ontology Web Language (OWL).
Eforturile concentrate spre crearea Web-ului Semantic se intensifica. In curand va fi posibil sa accesezi resursele Web dupa continut, decat dupa cuvinte cheie. Dezvoltarea noilor limbaje de marcaj cum ar fi OWL permite crearea unor ontologii pentru orice domeniu si instantierea acestor ontologii pentru descrierea unor site-uri Web specifice. Printre cele mai importante resurse Web sunt cele oferita de servicii. Prin "serviciu" intelegem un site Web care nu ofera doar informatie statica dar permite efectuarea unor actiuni sau schimbari in lume, cum ar fi vanzarea unui produs sau controlul unui obiect fizic. Web-ul Semantic ar trebui sa permita utilizatorilor sa localizeze, selecteze, foloseasca, compuna si monitorizeze servicii Web automat. 
Pentru a utiliza un Web service, un agent software are nevoie de o descriere a serviciului interpretabila de catre computer si modalitatea de a o accesa. Un scop important pentru limbajele de marcaj pentru Web-ul Semantic este stabilirea unui framework in cadrul caruia aceste descrieri ale unui serviciu sunt realizate si facute disponibile. Site-urile Web ar trebui sa poata folosi o ontologie standard , formata dintr-un set de baza de clase si proprietati, pentru declararea si descrierea serviciilor, iar mecanismele de structura a ontologiei OWL ofera un limbaj de reprezentare potrivit si compatibil cu Web-ul pentru framework-ul in cadrul caruia se pot efectua aceste operatii.
Aceasta ontologie este OWL-S. 
Structurarea ontologiei de servicii provine din nevoia de a oferi trei tipuri esentiale de cunoastere despre un serviciu, fiecare caracterizat de intrebarea la care raspunde:
-  Ce ofera serviciul pentru eventualii utilizatori- Raspunsul la aceasta intrebare este dat de "profil" folosit pentru a descrie un serviciu. Astfel, fiecare instanta a clasei Serviciu prezinta un ServiceProfile.
-  Cum este folosit- Raspunsul este oferit in "modelul de proces". Aceasta perspectiva este capturata in clasa ServiceModel. Instantele clasei Service foloseste proprietatea descrisDe pentru a se referi la ServiceModel.
-  Cum se poate interactiona cu serviciul- Raspunsul este dat de "implementare". O implementare ofera detaliile necesare despre protocoalele de transport. Instantele clasei Serviciu suporta o proprietate numita ServiceGrounding.
Clasa Serviciu ofera un punct de referinta organizational pentru un Web Service declarat; o instanta a acestei clase va exista pentru fiecare serviciu distinct publicat. Proprietatile prezinta, descrisDe si suporta sunt proprietati ale Serviciului. Clasele ServiceProfile, ServiceModel, si ServiceGrounding sunt domeniile pentru aceste proprietati. Fiecare instanta va prezenta o descriere a ServiceProfile, va fi descrisaDe o descriere a ServiceModel si va suporta o descriere a ServiceGrounding. Detaliile pentru profile, modele si implementare pot varia de la o instanta a Serviciului la alta. Dar fiecare dintre aceste perspective ofera un tip esential de informatii despre un serviciu.
Astfel, ServiceProfile ofera informatiile necesare unui agent pentru a descoperi acel Serviciu, in timp ce ServiceModel si ServiceGrounding impreuna, ofera suficiente informatii pentru ca un agent sa utilizeze acl serviciu, o data descoperit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ontology Web Language for Services .doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1)  http://www.w3.org/Submission/OWL-S/
2)  http://www.daml.org/services/owl-s/
3)  http://www.sei.cmu.edu/isis/guide/technologies/owl-s.htm


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!