Limbaje de Programare - Prezentare Generala

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Limbajul de programare este un limbaj artificial, folosit pentru a scrie o secventa de instructiuni care pot fi rulate de un computer.
Limbajele de programare au aparut o data cu inventia computerului digital in anii '40.Primul limbaj de asamblare a aparut in ultima perioada a anilor '50 ca raspuns la introducerea computerelor comerciale iar primele limbaj procedurale, au fost dezvoltate la sfarsitul anilor '50 si inceputul anilor '60 prin aparitia limbajelor: FORTRAN (FORmula TRANslation) creat de John Backus si COBOL(Common Business Oriented Language) creat de Grace Hopper.Primul limbaj functional- LISP (LISt Processing) a fost creat de John McCarthy .
Spre sfarsitul anilor '60 a aparut primul limbaj orientat pe obiecte ,precum SIMULA. Limbajele logice au devenit bine cunoscute la mijocul anilor '70 prin aparitia PROLOG-limbaj folosit in domeniul inteligentei artificiale.
De-alungul anilor '70 limbajele procedurale au continuat sa se dezvolte o data cu aparitia: ALGOL,BASIC,PASCAL,C si ADA. SMALLTALK a avut o mare influenta in programarea pe obiecte, ducand la combinarea limbajelor procedurale cu cele orientate pe obiecte in C++ si mai recent in JAVA. 
Similar limbajelor naturale,limbajele de programare au un vocabular si gramatica proprii lor. Limbajele naturale nu sunt potrivite pentru programarea computerelor deoarece acestea sunt ambigue, intelesul lor putand fi interpretat in diferite moduri. Limbajele folosite pentru programarea computerelor trebuie sa aiba o structura logica simpla si regulile pentru gramatica, ortografie si punctuatie sa fie precise.
Limbajele de programare pot varia de la un nivel specific la unul general.
Unele limbaje de programare sunt scrise pentru a rezolva un tip particular de probleme sau pot fi folosite numai pe anumite sisteme de calcul. Astfel limbaje precum FORTRAN si COBOL au fost scrise pentru a rezolva anumite tipuri particulare de probleme(FORTRAN-pentru aplicatii in domeniul stiintelor,COBOL-pentru aplicatii de birou),insa sunt compatibile cu numeroase clase de computere.
Alte limbaje precum codul masina sunt destinate utilizarii pe un anumit tip de sisteme de calcul sau chiar numai pe un singur computer in anumite domenii de cercetare.
Cele mai raspandite limbaje de programare sunt portabile(pot fi folosite pentru a programa diverse tipuri de computere) si pot fi folosite pentru a rezolva cele mai diverse probleme.Astfel de programe sunt: C,PASCAL,BASIC.
Tipuri de limbaje de programare
Dupa modul cum au evoluat in timp limbajele de programare pot fi:
o limbaje de prima generatie: limbajul masina(machine language) 
o limbaje de generatia a doua :limbajul de asamblare(assembly language)
o limbaje de generatia a treia: limbaje de nivel inalt(high level language)
o limbaje de generatia a patra: limbaje mai apropiate de limbajul uman decat limbajele de nivel inalt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Limbaje de Programare - Prezentare Generala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!