Hackeri

Extras din referat Cum descarc?

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop ,,spargerea" anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati infractori, in majoritatea statelor lumii. Hackerii adevarati nu ,,distrug", de obicei, pagini inofensive, cum ar fi paginile personale. Tintele obisnuite ale atacurilor hackerilor sunt sistemele importante, care au protectii avansate si contin informatii strict secrete, cum ar fi bazele de date ale Pentagonului sau cele de la NASA. Odata obtinute, aceste fisiere (informatii) sunt publicate pe tot Internet-ul, pentru a fi vizionate sau folosite de cat mai multe persoane.
Orice hacker advarat trebuie sa respecte un ,,Cod de legi al hackerilor", care este bine stabilit, cunoscut si respectat.
Hackeri amatori
Exista ,,hackeri" care ataca tinte aleatoare, oriunde si oricand au ocazia. De exemplu, atacurile tot mai frecvente asupra Yahoo si Hotmail au blocat motoarele de cautare si conturile de mail respective pentru cateva zile, aducand prejudicii de milioane de dolari.
Aceste atacuri (care reprezinta o incalcare destul de grava a ,,Codul de legi al hackerilor") au de obicei in spate persoane care ,,au fost curiosi numai sa vada ce se intampla" sau ,,au dorit sa se distreze". Acesti atacatori virtuali nu sunt hackeri adevarati, pentru ca nu-si scriu singuri nuke - urile (programele pentru bombardare - nucleare) pe care le folosesc, procurandu-si-le de pe Internet sau din alte surse.
Acesti hackeri amatori sunt singurii care ajung in fata justitiei. Motivul este simplu. Acei hackeri adevarati care isi pot scrie singuri nuke - urile, sunt, de obicei destul de inteligenti pentru a face anumite sisteme care sa induca in eroare pe toti aceea care ar incerca sa determine sursa atacului.
Crackeri
Crackerii reprezinta un stil anumit de hacker, care sunt specializati in ,,spargerea" programelor shareware, sau care necesita un anumit cod serial. Singurii care sunt prejudiciati de aceasta categorie de hackeri sunt cei care scriu si proiecteaza programele ,,sparte".
Sistemele de protectie ale aplicatiilor respective pot fi ,,infrante" prin doua metode:
Introducerea codului, care poate fi gasit fie pe Internet, fie cu ajutorul unui program asemanator cu OSCAR 2000, care este o biblioteca de coduri.
A doua metoda este folosita pentru sistemele de protectie mai avansate, care necesita chei hardware (care se instaleaza pe porturile paralele ale computerului si trimit un semnal codat de cate ori le este cerut de catre programul software), sunt patch-urile. Ele sunt programele care sunt facut special pentru anumite aplicatii software, care odata lansate modifica codul executabil, inhiband instructiunile care cer cheia hardware.
Patch-urile si bibliotecile de coduri seriale se gasesc cel mai des pe Internet. Ele sunt facute de anumite persoane (care sunt cateodata fosti angajati ai firmelor care au scris software-ul respectiv) care vor doar sa aduca pagube firmei proiectante.
Desi pare ciudat, cracking - ul este considerata ,,piraterie computerizata", reprezentand o infractiune serioasa. Totusi, foarte rar sunt depistati cei care plaseaza patch-uri si coduri seriale pe Internet.
Setul de unelte al unui hacker


Fisiere in arhiva (1):

  • Hackeri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!