Gestiunea Trupelor si a Veniturilor Obtinute de Acestea in urma Sustinerii de Concerte la Sala Palatului, Bucuresti

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea temei alese:
Acest program isi propune gestiunea informatiilor, atat despre trupele ce au concertat in anul 2008 la Sala Palatului din Bucuresti, cat si despre veniturile inregistrate de fiecare trupa prin vanzarea de bilete. Pentru aceasta proiectul contine un fis conducator, ,,trupe.dat", care contine articole despre fiecare trupa ce a concertat. Se presupune ca fiecare trupa a concertat o singura data la Sala Palatului in anul 2008. Fiecare articol contine mai multe campuri ce retin informatii despre: numele trupei, tara de provenienta, membrul fondator, numarul membrilor din componenta, numarul de albume, pretul fiecarui bilet si numarul de bilete vandute.
Prelucrarea datelor din fisier se face prin alegerea unei optiuni din meniu, dupa cum urmeaza: 
1-creare fisier;
2-listarea datelor despre trupe intr-un fisier text;
3-adaugarea unui nou articol in fisier;
4-modificarea numarului de albume pentru trupe al caror id se introduce de la tastatura;
5-calcularea castigului maxim obtinut de o trupa prin vanzarea biletelor ;
6-sortarea trupelor in ordinea invers lexicografica a tarilor, iar in interiorul tarii in ordinea invers lexicografica a numelor trupelor si depunerea rezultatului intr-un fisier de text: sortare.txt;
7-afisarea tuturor trupelor pe monitor;
8-stergerea articolului aflat pe o anumita pozitie in fisier, pozitia fiind citita de la tastatura;
9-calcularea venitului rezultat din vanzarea biletelor pentru trupele ale caror nume se introduc de la tastatura;
0-iesire.
Pentru operatiile in urma carora rezultatul se depune intr-un fisier text, se va consulta ulterior fisierul de pe disc cu numele precizat. Este important de spus ca fisierul conducator este organizat relativ, ceea ce creste eficienta de prelucrare, intrucat se evita, de exemplu, afisarea articolelor vide, pentru aceasta existand un indicator de stare care verifica existenta unul articol nevid/vid in fisier. 
Functia de creare a fisierului pentru fisiere relative este deosebita in sensul ca permite preformarea spatiului de memorie dupa un numar relativ. Astfel, daca in fisier exista doar 2 articole si sunt scrise pe pozitiile 1 si 2 si se doreste scrierea unui nou articol pe pozitia 5, functia de creare scrie pe spatiile 3, 4 si 5 articole vide(preformare), urmand sa se faca scrierea propriu-zisa pentru articolul de pe pozitia 5. Altfel, daca pozitia pe care se doreste a se face scrierea este mai mica decat numarul de articole din fisier(nr de articole din fisier este returnat prin functia int nrart(FILE *f,int l), se face pozitionare directa pe zona dorita si se verifica indicatorul de stare(is). Daca is=0, atunci inseamna ca se poate face scrierea, altfel se cere introducerea unui alt numar relativ. Algoritmul folosit de functia de adaugare este acelasi cu cel al functiei de creare, adica, si aici, se face preformarea spatiului de memorie daca numarul relativ introdus este mai mare decat numarul de articole din fisier, altfel se face interogarea indicatorului de stare si , in caza afirmativ, se face scrierea. Singura diferenta este ca fisierul, la adaugare, se deschide cu ,,rb+"(read binary+write).


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea Trupelor si a Veniturilor Obtinute de Acestea in urma Sustinerii de Concerte la Sala Palatului, Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!