Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului

Referat
6/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1762
Mărime: 10.68KB (arhivat)
Publicat de: Paula Dumitrascu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vargolici Nina
Facultatea de Litere

Extras din referat

Cantitatea de informaţie care inundă universul este aparent incontrolabilă. În realitate, cei mai mulţi nu se pot apăra de „oceanul” de informatii şi nu il pot transforma într-un flux accesibil. Pentru a veni în sprijinul acestora, există instrumente informatice care facilitează procesul de comunicare şi control a informaţiei. În acest context, prin apariţia şi răspândirea sistemelor multimedia care îmbină în mod optim telecomunicaţiile, tehnica de calcul şi audiovizualul, prelucrarea informaţiei capătă noi dimensiuni, atât calitative cât şi cantitative. Din punct de vedere calitativ, prelucrarea electronică a informaţiei numerice s-a îmbogăţit cu forme noi: texte, documente, grafică, voce, sunet şi imagine video. Sub aspect cantitativ, prin intermediul sistemelor moderne de comunicaţii, centrul de greutate al informaţiei s-a deplasat de la specialiştii în informatică spre utilizatorii de produse informatice.

Desigur, se pune problema unde poate fi stocată această informaţie. Multe organizaţii au optat pentru o bancă internă de date care poate fi îmbogăţită de oricine. Exista riscul de a cădea în mania documentării, ceea ce face ca supraabundenţa de informaţii stocate să se transforme în inamicul ei, nemaifiind utilizabilă.

Problema în gestionarea informaţiei, este găsirea de soluţii pentru documentele care încă vor rămâne în uz, deoarece folosirea suportului de hartie, în toate fazele prin care trebuie să treacă un document, devine o activitate din ce in ce mai anevoioasă şi mai costisitoare.

Mai mult, timpul necesar transmiterii informaţiei dintr-un loc în altul este un mare inconvenient la care se mai adaugă şi imposibilitatea realizării unei formatări a documentelor tradiţionale cu facilităţi grafice, precum şi mixarea imagine-text.

Gestiunea informţei presupune următoarele funcţii:

- preluarea informaţie în sistem;

- memorarea şi regăsirea informaţiei;

- prelucrarea informaţiei;

- tipărirea sau publicarea;

- controlul şi comanda sistemului

Memorarea şi regăsirea informaţiei presupune:

-memorarea internă pentru informaţia în curs de prelucrare;

-memorarea externă, pentru informaţia care se consultă periodic;

-arhivarea electronică, pentru informaţiile “istorice” sau care se consultă foarte rar.

Capacitatea de stocare a informaţiei şi viteza de acces la date constituie criterii de bază pentru aprecierea performanţelor unui sistem. Prin procesul de memorare, informaţia poate fi prelucrată sau valorificată prin consultare locală ori comunicarea solicitantilor prin intermediul reţelelor de comunicaţii. Cea mai interesanta retea de informatii, ceam mai mare si mai cunoscuta este internetul.

World Wide Web este unul dintre cele mai interesante servicii oferite de reteaua Internet, fiind instrumentul care a revolutionat accesul la Internet. Web-ul este mai mult decât o simplã retea de calculatoare care se bazeazã pe tehnologiile Internet, el permite utilizatorului unui calculator sã acceseze informatii aflate pe un alt calculator din retea, fiind un sistem client / server. Apãrut în 1989 la CERN, din necesitatea de a permite cercetãtorilor din întreaga lume sã colaboreze utilizând colectii de rapoarte, planuri, desene, fotografii si alte tipuri de documente aflate într-o continuã modificare, Web-ul a fãcut din Internet o retea accesibilã tuturor celor care sunt conectati. World Wide Web (cunoscut si sub numele de WWW,W3,sau simplu Web) a facut ca accesul pe Internet la o informatie pentru o persoana obisnuita sa fie mult mai usor.WWW-ul este serviciul Internet care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani Pe Web se pot gasi informatii privitoare la o reteta culinara sau cum sa-ti faci o bomba termonucleara, practic toate cunostintele omenirii sint adunate acolo.Strict vorbind WWW-ul este un sistem pentru accesul la hypertext pe Internet Este facut din documente,imagine,sunete si link-uri catre alte documente sau servere Un document Web poate contine si linkuri catre alte servicii cum ar fi FTP,Gopher,Archie,Telnet,etc Un mod mai bun de a privi Internetul este sa-l vezi interactiv, sa aiba o interfata grafica, sa fie usor de folosit. Poti cauta informatii despre orice subiect, de la gatitul prajiturilor pina la ultimile cercetari in domeniul inteligentei artificiale sau sa citesti ziarul preferat. Mai mult chiar, pentru a accesa aceste informatii nu trebuie sa stii comenzi sau coduri speciale, doar un simplu click pentru a accessa informatia respectiva.

Crearea Web-ului a fost justificatã de nevoia de comunicare între oamenii de stiintã din întreaga lume, precum si între acestia si studentii care participau la diferite proiecte comune. Nevoia de a accesa informatia

Regãsirea informatiilor pe Web

Preview document

Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 1
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 2
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 3
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 4
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 5
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 6
Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului.doc

Alții au mai descărcat și

Grilă sisteme informaționale de gestiune - Access

Adăugarea de câmpuri la o tabelă se face în modul de vizualizare:...... Previzualizare inaintea imprimarii Aplicarea unei restrictii de...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Baze de Date

3.Introducere in bd si sgbd-uri Definitie: Numim baza de date o colectie partajata de date aflata in interdependenta logica impreuna cu o...

Ai nevoie de altceva?