Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului

Extras din referat Cum descarc?

Cantitatea de informatie care inunda universul este aparent incontrolabila. In realitate, cei mai multi nu se pot apara de ,,oceanul" de informatii si nu il pot transforma intr-un flux accesibil. Pentru a veni in sprijinul acestora, exista instrumente informatice care faciliteaza procesul de comunicare si control a informatiei. In acest context, prin aparitia si raspandirea sistemelor multimedia care imbina in mod optim telecomunicatiile, tehnica de calcul si audiovizualul, prelucrarea informatiei capata noi dimensiuni, atat calitative cat si cantitative. Din punct de vedere calitativ, prelucrarea electronica a informatiei numerice s-a imbogatit cu forme noi: texte, documente, grafica, voce, sunet si imagine video. Sub aspect cantitativ, prin intermediul sistemelor moderne de comunicatii, centrul de greutate al informatiei s-a deplasat de la specialistii in informatica spre utilizatorii de produse informatice.
Desigur, se pune problema unde poate fi stocata aceasta informatie. Multe organizatii au optat pentru o banca interna de date care poate fi imbogatita de oricine. Exista riscul de a cadea in mania documentarii, ceea ce face ca supraabundenta de informatii stocate sa se transforme in inamicul ei, nemaifiind utilizabila.
Problema in gestionarea informatiei, este gasirea de solutii pentru documentele care inca vor ramane in uz, deoarece folosirea suportului de hartie, in toate fazele prin care trebuie sa treaca un document, devine o activitate din ce in ce mai anevoioasa si mai costisitoare.
Mai mult, timpul necesar transmiterii informatiei dintr-un loc in altul este un mare inconvenient la care se mai adauga si imposibilitatea realizarii unei formatari a documentelor traditionale cu facilitati grafice, precum si mixarea imagine-text. 
Gestiunea informtei presupune urmatoarele functii:
- preluarea informatie in sistem;
- memorarea si regasirea informatiei;
- prelucrarea informatiei;
- tiparirea sau publicarea;
- controlul si comanda sistemului 
Memorarea si regasirea informatiei presupune:
-memorarea interna pentru informatia in curs de prelucrare;
-memorarea externa, pentru informatia care se consulta periodic;
-arhivarea electronica, pentru informatiile "istorice" sau care se consulta foarte rar.
Capacitatea de stocare a informatiei si viteza de acces la date constituie criterii de baza pentru aprecierea performantelor unui sistem. Prin procesul de memorare, informatia poate fi prelucrata sau valorificata prin consultare locala ori comunicarea solicitantilor prin intermediul retelelor de comunicatii. Cea mai interesanta retea de informatii, ceam mai mare si mai cunoscuta este internetul.
World Wide Web este unul dintre cele mai interesante servicii oferite de reteaua Internet, fiind instrumentul care a revolutionat accesul la Internet. Web-ul este mai mult decat o simpla retea de calculatoare care se bazeaza pe tehnologiile Internet, el permite utilizatorului unui calculator sa acceseze informatii aflate pe un alt calculator din retea, fiind un sistem client / server. Aparut in 1989 la CERN, din necesitatea de a permite cercetatorilor din intreaga lume sa colaboreze utilizand colectii de rapoarte, planuri, desene, fotografii si alte tipuri de documente aflate intr-o continua modificare, Web-ul a facut din Internet o retea accesibila tuturor celor care sunt conectati. World Wide Web (cunoscut si sub numele de WWW,W3,sau simplu Web) a facut ca accesul pe Internet la o informatie pentru o persoana obisnuita sa fie mult mai usor.WWW-ul este serviciul Internet care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani Pe Web se pot gasi informatii privitoare la o reteta culinara sau cum sa-ti faci o bomba termonucleara, practic toate cunostintele omenirii sint adunate acolo.Strict vorbind WWW-ul este un sistem pentru accesul la hypertext pe Internet Este facut din documente,imagine,sunete si link-uri catre alte documente sau servere Un document Web poate contine si linkuri catre alte servicii cum ar fi FTP,Gopher,Archie,Telnet,etc Un mod mai bun de a privi Internetul este sa-l vezi interactiv, sa aiba o interfata grafica, sa fie usor de folosit. Poti cauta informatii despre orice subiect, de la gatitul prajiturilor pina la ultimile cercetari in domeniul inteligentei artificiale sau sa citesti ziarul preferat. Mai mult chiar, pentru a accesa aceste informatii nu trebuie sa stii comenzi sau coduri speciale, doar un simplu click pentru a accessa informatia respectiva.
Crearea Web-ului a fost justificata de nevoia de comunicare intre oamenii de stiinta din intreaga lume, precum si intre acestia si studentii care participau la diferite proiecte comune. Nevoia de a accesa informatia 
Regasirea informatiilor pe Web


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionare Documente Electronice - Universalitatea Internetului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!