Diagramele Gantt

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Diagramele cu bare sau diagramele Gantt (dupa creatorul acestora, Henry Gantt, care le-a inventat in perioada primului razboi mondial) reprezinta o modalitate uzuala de reprezentare a unui program de activitati si presupun enumerarea activitatilor pe o pagina, de sus in jos, si, utilizand o scara temporala, desenarea cate unei bare orizontale pentru fiecare activitate - fiecare bara reprezentand durata de realizare a activitatii respective.

In figura urmatoare este dat un exemplu foarte simplu de diagrama Gantt ce contine planificarea activitatilor necesare instalarii unui cuptor industrial:

Avantajul digramelor Gantt consta in simplitatea si claritatea in transmiterea informatiilor referitoare la programarea activitatilor catre persoanele implicate intr-un proiect. Totusi, continutul mesajului pe care il da o diagrama Gantt simpla este destul de limitat.

Exista insa si alte variante ale diagramei Gantt simple, care pot transmite mai multa informatie. De exemplu, ca sa se arate care sunt activitatile aflate in responsabilitatea fiecarui departament sau ca sa se indice starea curenta a fiecarei activitati se pot utiliza culori si nuante. Se pot insera si altfel de simboluri, pentru evidentierea mai buna a unor evenimente cheie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diagramele Gantt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
503 cuvinte
Nr caractere:
2 752 caractere
Marime:
59.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
programare, diagrame, algoritmi
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Duta Grigoriu
Sus!