Descrierea Comparativa a Instrumentelor de HTML

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Despre tag-uri 4
Crearea primului document HTML 5
Ce sunt atributele 6 
Lista celor mai utilizate tag-uri impreuna cu atributele lor 8
Culoarea fonului unei pagini web 14.
Cele mai importante culori care sunt recunoscute de majoritatea browserelor 14
Titluri 18
Codurile HTML pentru cele mai folosite caractere si simboluri 19
Legatura catre o alta pagina 20
Legatura catre un site 22
Bibliografia 23


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Realizarea unui pagini web presupune cunoasterea limbajului HTML (HyperText Markup Language). Acesta e un limbaj de programare, introdus de Tim Berners-Lee. Fiind un limbaj de marcare, HTML nu utilizeaza instructiuni sau comenzi, ci etichete, acestea fiind numite si balize, elemente sau tag-uri. 
Unul din primele elemente, fundamentale de altfel, ale WWW (World Wide Web) este HTML, standard ce descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web. Primele specificatii de baza ale Web-ului au fost HTML, HTTP si URL. HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989. HTML este un limbaj bazat pe SGML (Standard Generalized Markup Language), o asa-numita aplicatie a acestuia. SGML este un standard international (ISO-8879) aprobat in 1986. HTML a fost initial vazut ca o posibilitate pentru fizicienii care utilizeaza computere diferite sa schimbe intre ei informatie prin mijlocirea Internetului. Erau prin urmare necesare cateva conditii esentiale: independenta de platforma, posibilitati hipertext si structurarea documentelor. HTML este utilizat pentru a structura informatia unei pagini web, pentru a stabili partea de inceput, titlul, continutul paginii si incheierea pagini. Aceste informatii se realizeaza prin tagurile HTML care explica browserului cum sa afiseze textul pe ecranul monitorului. Tag-urile in limba engleza inseamna "eticheta". Pentru a se putea deosebii de textul propriuzis, tag-urile sunt incluse intre paranteze speciale si anume < si >. De obicei tagurile sunt folosite in perechi, de exemplu pentru a scrie un text cu caractere ingrosate se foloseste partea de deschidere a tagului <b>textul propriuzis</b> si la incheiere se foloseste acelasi marcaj la care se adauga semnul / care specifica ca acolo se inchide marcajul cu acelasi nume deschis anterior. 
Versiunile de inceput ale limbajului, erau destul de limitate, dar mai apoi, odata cu dezvoltarea web-ului si aparitia mai multor browsere, au fost introduse mai multe taguri, elemente si atribute pentru un impact si o structurare a informatiilor dintr-o pagina mult mai bune. Desi browserele actuale pot afisa o pagina web chiar daca sintaxa limbajului acelei pagini nu este corecta, este de preferat sa se respecte standardele, asa fiind siguri ca acea pagina se va vedea aproximativ la fel pe orice browser. Spun "aproximativ" si nu "la fel", deoarece sunt unele browsere care nu respecta intru totul standardele.
In continuare, o sa incerc sa va explic cate ceva despre structura si sintaxa unui document HTML.
Despre tag-uri
Tag-urile nu sunt altceva decat niste marcaje sau etichete pe care limbajul HTML le foloseste alaturi de texte pentru a ajuta browser-ul de internet sa afiseze corect continutul paginii web.


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Comparativa a Instrumentelor de HTML.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!