Baze de Date

Cuprins referat Cum descarc?

1.1 Tema
Gestiunea studentilor bursieri dintr-o universitate
1.2 Enuntul problemei
Proiectul se doreste a fi un sitem de gestiune a studentilor bursieri folosind o interfata realizata in limbajul Java prin intermediul caruia secretarele universitatii pot accesa informatii in functie de nevoi.
1.3 Prezentarea viitorului sistem
Pentru a indeparta birocratia existenta pana in acest moment la nivelul gestiunii studentilor si a acordarii burselor s-a dorit ca activitatea de secretariat sa fie informatizata,pentru care se poate sustine o interfata indispensabila secretarelor in activitatea pe care o desfasoara in cadrul universitatii.
1.4Oiective
Aplicatia este primul sistem de informatizare care se realizeaza pentru secretariatul universitatii si este realizata in limbajul SQL constituind in acelasi timp un punct de plecare pentru realizarea altor sisteme de informatizare mai complexe.


Extras din referat Cum descarc?

Lucrarea de fata are drept scop informatizarea activitatii secretariatului universitatii la nivelul gestiunii studentilor bursieri.
In continuare se va face o prezentare pe scurt a metodologiei acordarii burselor.
I. DISPOZITII GENERALE
1. Acordarea de burse de la bugetul de stat reprezinta o forma de stimulare a studentilor care obtin rezultate bune la invatatura precum si o forma de sprijin material in scopul protectiei sociale.
2 Bursele si alte forme de sprijin material se acorda tuturor studentilor, indiferent de forma de finantare, pe baza criteriilor generale si speciale prevazute in prezenta reglementare, in raport cu integralitatea efectuarii activitatilor universitare. 
Bursele se acorda in ordinea descrescatoare a mediilor, cu respectarea si a celorlalte criterii stabilite.
II. CATEGORII DE BURSE. CRITERII DE ACORDARE
1.  Bursele acordate de la bugetul de stat sunt:
a.  de merit;
b. de studiu;
c. de ajutor social.
1. Bursele de merit si de studiu se acorda studentilor de la invatamantul universitar, in functie de rezultatele obtinute la invatatura.Pot primi bursa numai studentii care au efectuat integral activitatile universitare in conformitate cu planurile de invatamant, in ordinea descrescatoare a mediilor.
2. Prezentele criterii sunt elaborate tinand seama de sistemul de organizare a invatamantului superior, diferentiat pe specializari sau domenii/profiluri, iar in cazul burselor de ajutor social de venitul net al familiei studentului sau sustinatorului legal.
3. Pentru studentii de la invatamantul universitar bursele de merit si de studiu se atribuie pe baza rezultatelor la invatatura obtinute in anul precedent, fara a mai fi revizuite dupa sesiunea de examene din iarna. 
III. BURSELE DE MERIT
1.  Bursele de merit (inclusiv cele de performanta) se acorda studentilor integralisti cu exceptia celor din anul I, care au rezultate deosebite la invatatura si au obtinut media anuala minimum 9 la sfarsitul anului precedent. Consiliul profesoral al facultatii poate ridica baremul mediei pentru obtinerea acestor burse.
2.	Bursele de merit se acorda de regula pe durata anului universitar (cursuri, sesiuni de examene, activitati practice, examene de licenta sau de absolvire) conform planului de invatamant, cu exceptia vacantelor.
3. Cuantumul bursei de merit este de  300 lei  
IV. BURSELE DE STUDIU
1.	Pentru studentii de la invatamantul universitar, bursele de studiu se atribuie studentilor integralisti, pe baza rezultatelor la invatatura obtinute in anul universitar precedent, in ordinea descrescatoare a mediilor, indiferent de forma de finantare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de Date.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!