Test sumativ, subiectul și propoziția subiectivă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Trebuie sa te duci si sa-l cauti pe tatu-tu, alta nu-i nevoie sa sti. Abia acum intelegea ca dragostea ei se pastrase ca-n tenereta. S-ar fi cuvenit sa-i fie rusine, caci avea copii mari; Se vedea ca tatu-sau Nechifor va fi cazut pe undeva s-a pierit, ori l-au omorat hotii. De mare mirare este cum l-au putut descoperi intr-o rapa atat de praspatioasa si de singuratica. Sa fie adevarat ca pot face vraji si sunt oglizi in care poti privi lucrurile viitoare? I Citeste fiecare dintre urmatoarele afirmatii si incercuieste litera A, daca o consideri adevarata sau litera G, daca o consideri gresita.

2) A G Propozitia subiectiva din fraza Trebuie sa te duci este introdusa prin conjunctie subordonatoare.

3) A G Termenul regent al propozitiei subiective. cum l-au putut descoperi intr-o rapa atat de praspatioasa si de singuratica este o expresie verbala impersonala.

4) A G In fraza Sa fie adevarat ca pot face vraji si sunt oglinzi in care poti privi lucrurile viitoare? exista o propozitie subiectiva.

5) A G Contragerea propozitiei subiective sa-i fie rusine este a-i fi rusine. 6) A G Cuvantul subliniat din fraza alta-i nu-i nevoie sa stii apartine primei propozitii.

II Incercuieste litera corespunzatoare fiecarui raspuns corect: 1) In fraza Se vede ca tatu-sau Nechifor va fi cazut pe undeva s-a pierit ori l-au omorat hotii, nr. Propozitiilor subiective este: a) una b) doua c) trei 2) Propozitia subiectiva.

cum l-au putut descoperi intr-o rapa atat de praspatioasa si de singuratica. este introdusa prin: a) adjectiv pronominal relativ; b) adverb relativ; c) pronume relativ.

3) Subiectul propozitiei. ori l-au omorat hotii. este: a) inclus; b) exprimat; c) subinteles. TEST SUMATIV (2) (Predicatul si Propozitia Predicativa) Citeste cu atentie urmatorul text: Cea mai mare fericire a baiatului era sa fie lasat sa repare tot felul de aparate stricate si aruncate de vecini. E bine ca un copil sa fie lasat sa face ce ii place pentru ca asta nu inseamna ca pierde timpul, ci ca valorifica potentialul creativ.

Ar fi interesant sa se faca o statistica cu toti marii inventatori pentru a vedea cum au ajuns sa faca mari descoperiri urmandu-si pasiunile din copilarie. Baiatul pare ca nu este cum sunt alti copii interesati de scoala, dar fireste ca el aplica in practica informatiile invatate la scoala. Nu e suficient sa inveti, ci trebuie sa stii face ceva cu lucrurile invatate la scoala. Intrebarea este cine e un elev bun. I Citeste fiecare dintre urmatoarele afirmatii si incercuieste litera A, daca o consideri adevarata sau litera G, daca o consideri gresita.

1) A G In prima fraza exista o propozitie predicativa.

2) A G Cea mai mare fericire a baiatului era este o propozitie principala insuficienta.

3) A G Propozitia. pentru ca asta nu inseamna. este regenta unei propozitii predicative.

4) A G Propozitia. ca nu este.

constituie ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Test Sumativ Subiectul Si Propozitia Subiectiva
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
602 cuvinte
Nr caractere:
3 376 caractere
Marime:
8.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
prepozitie, test
Predat:
la gimnaziu
Sus!