Test de evaluare gramatică

Extras din referat Cum descarc?

2. Ce sensuri capata in text verbul repetat in pozitie initiala si finala am legat (la ochi)? Aveti in vedere cele patru combinatii sintactice ale sale.
Era necesara aceasta precizare: la ochi pentru a nu se confunda cu celelalte sensuri, datorita procesului de omonimie: Florile acelea s-au legat bine. - (despre plante) a prinde rod I-a legat viata pentru totdeauna- (inv. ) a lasa prin testament Verbul in pozitia initiala are rolul de a ajuta la realizarea presonificarii copacilor (am legat copacii la ochi) pentru a se obtine o imagine clara asupra ceea ce se prezinta in subiectul poeziei.
Sensul in text a verbului a lega este acela de a impreuna.
3. Identificati 5 elemente personificate prezente in universul poetului.
Primul element care este personificat sunt copacii (am legat copacii la ochi) acesta fiind primul elemet intr-o enumeratie. Apoi a fost personificate frunzele (cu un hohot de frunze), pasarile (am legat pasarile la ochi), urmand tristetea (am legat tristetea la ochi) si apoi soarele (esti acolo a zis soarele). toate aceste personificari sunt amplasate simetric si consecutiv ceea ce ajuta la o mai buna intelegere a subiectului poeziei.
4. Grupati expresiile poetice din text in jurul substantivelor si verbelor, conform tabelului.
5. Ce sensuri au metaforele: basma verde, basma de nori Metafora este figura de stl prin care, in baza unei asemanari comune, se inlocuieste un termen propriu cu unul figurat, printr-o comparatie subinteleasa.
Metafora basma verde este procedeul prin care autorul vrea sa puna in valoare ceea ce are mai semnificativ un copac, adica coroana de frunze. Tot prin aceasta culoare se exprima bogatia, moderatia, echilibrul cadrului Prin metafora Basma de nori se face legatura intre pasari si cadrul cel mai important in viata acestora adica cerul. aceasta basma imaginara si fantastica ajuta la crearea unui cadru de basm, unui cadru putin feeric dar nu exagerat.
6. Care sunt efectele poetice din ultima strofa? Argumentati, avand in vedere: -elementele personificate -semnificatie enuntului Esti acolo -repetarea, modul si aspectul folosit al vrebului a ascunde -o alta semnificate desprinsa de voi -viziunea de viata a poetului In ultima strofa autorul ne prezinta finalul. Aici se gasesc diverse figuri de stil: personificari (a zis soarele, Mi-au zis toate lucrurile), efectul acestora fiind de a infrumuseta poezia, enumeratii (nu te mai ascunde. Nu te mai ascunde) care accentueaza mesajul transmis, expresii (pe care am incercat sa le leg/la ochi.
) cu ajutorul carora se obtine un final impresionant, un final ce da de inteles un lucru ce facem cu totii, adica doriinta de a ascunde de a nega lucruri care sunt adevarate.
Enuntul Esti acolo are rolul de a inlocui vocea soarelui, de a ne dovedi ca sorele este personificat si ca are darul de a putea vorbi.
Prezentul verbului a ascunde arata un timp infinit care nu este legat numai de subiectul poeziei ci este si un ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Test De Evaluare Gramatica
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!