Tema labirintului

Extras din referat Cum descarc?

Filosofia brodata pe tema labirintului o gasim in Coran sau in scrierile lui Mircea Eliade, in enigmele Agathei Christie, in paginile lui Jorge Luis Borges, in cinematografia lui Fritz Lang cu al sau Metropolis sau in panzele lui Picasso - pentru a aminti citeva nume ce graviteaza in jurul acestui motiv obsesiv al traseelor, vechi ca Dedal, care continua sa ne atraga si sa ne rataceasca.
La Gala Galaction, in Moara lui Califar 1903 (povestire fantastica),  mitul faustic pe care se cladeste subiectul este dublat de cel al labirintului.
Este evident faptul ca Mircea Eliade era oarecum obsedat de tema iesirii din timp altfel decit prin moarte. Unele dintre personajele lui cum ar fi Doctorul Zerlendi (Secretul doctorului Honigberger) sau ADP (19 Trandafiri) reusesc sa pacaleasca moartea si istoria in timp ce pentru altii singura metoda de eludare a istoriei este moartea (Stefan Viziru-Noaptea de Sanziene, Gavrilescu-La tiganci. In "Incercarea labirintului ", Eliade spunea ca in India a descoperit tehnici datorita carora omul poate sa se bucure de viata si sa o stapineasca , sa o transforme intr-o expunere sacramentala) .Este o evolutie fundamentala fata de omul arhaic care credea ca nu poate realiza nimic fara sacrificiu singeros.
Rodica Tanasescu face parte dintre artistii romani care traiesc in diaspora. Ea a venit, dupa 40 de ani, cu o expozitie


Fisiere in arhiva (1):

  • Tema Labirintului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!