Marile Speranțe

Extras din referat Cum descarc?

Intr-o fierarie de la marginea unei localitati, situata la o distanta de 5 ore cu postalionul de Londra, isi duce existenta orfanul Pip ( pe numele de botez Philip ), alaturi de sora si de cumnatul lui ( dna Joe si Joseph, zis Joe Garger ). In timp ce cumnatul lui se purta cu multa delicatete, micul Pip va cunoaste asprimea surorii, care nu uita sa-i repete ca-l ,,tine ca-n palme" .
Doua vor fi evenimentele care ii vor marca viata: intalnirea, intr-o seara, in cimitirul localitatii, cu un evadat ( Abel Magwitch ) si apoi vizitele saptamanale la domnisoara Havisham, femeie care, in urma unei deceptii, se autoclaustrase intr-un decor ciudat.
O veste neasteptata ii va aduce lui Pip imaginea unei perspective nevisate. Avocatul Jaggers il instiinteaza ca va intra in posesia unei ,,averi frumusele" si ca este in dorinta binefacatorului ca baiatul sa fie scos din mediul acela si sa primeasca la Londra educatia de ,,gentleman". I s-a comunicat, de asemenea, ca numele acestuia va ramane o taina pana cand persoana in cauza va crede de cuviinta sa i se dezvaluie.
La Londra, Pip, numit de prietenul sau Herbert Pocket, Hendel, va incepe o viata noua, convins ca situatia actuala se datoreaza domnisoarei Havisham, aceasta inchipuire fiind alimentata de dragostea pe care i-o purta Estellei, fiica adoptiva a acesteia


Fisiere in arhiva (1):

  • Marile Sperante.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!