Ion Povestire

Extras din referat Cum descarc?

La margine satului Pripas se afla o cruce pe care e rastignit Hristos. Duminica, satul e la hora, la Tudosia, vaduva lui Maxim Oprea. Lautarii erau: Gavan, Holbea si Briceag. Aici sunt prezenti si taranii si bogatasii si primarul. Avrum avea carciuma unde beau toti. Ion o joaca pe ana a lui Vasile Baciu. Dupa joc Ion ii zice sa nu uite sa vina. Zenobia era mama lui Ion. Ion pleaca si se aseaza sub un nuc batran langa Ana. Ion o iubea pe Florica, dar ea era saraca, iar Ana avea pamanturi. de la carciuma se intoarce Ilie Onu care-l vede cu fata. Acesta era frate de cruce cu George al Tomii care o placea pe Ana. Apoi venira sa vada hora si preotul Belciug cu d-na Herdelea Maria, sotia invatatorului cu Laura si Titu. Intre timp Ilie Onu ii spune lui George unde sunt Ana si Ion. Veni apoi si Vasile Baciu beat si afla de la George unde este Ana. Vasile o striga si apare, iar el doreste sa se bata cu Ion. Oamenii intervin. Atunci d-na Herdelea pleaca impreuna cu popa Belciug. Apoi plecara toti: unii acasa, altii pe la carciuma lui Avrum. La crasma era si Titu care era de partea lui Ion. Afara Ion ii povesteste lui Titu tot si promise ca il va bate pe George.
Cearta dintre Ion si George incepu datorita lautarilor care trebuiau platiti. Ion il lovi iar pe George.
Ilie si altii il dusera pe George acasa, iar Ion triumfator tercu apoi pe langa casa Anei, dar nu intra. Ana pandea cu inima cat un purice, vazand cum il duce pe George si linistindu-se ca nu e Ion. Ion se intalni cu Titu care nu putea sa-I smulga nimic din cearta.
Glanetasu e trezit de cocos si Zenobia il trimite la lucru la notar, iar pe Ion la pamant si-I pune de mancare. Pe Simion Lungu il gasi cosind si-l saluta. Plecand la pamantul lui, il vazu si pe cel a lui Toma Bulbuc. El iubea foarte mult pamantul. In timp ce lucra o vazu pe Ana. Ea ii spune ca-I aduce mancare tatalui ei.
Dupa ea veni Florica. Ion ii marturisi ca o iubeste si o saruta. Apoi veni Zenobia. Ana de la o cotitura vazu totul. Cand ajunse Ana la tatal ei, acesta dori sa stie cu cine s-a oprit de vorba. Ea ii spune cu Ion. Vasile Baciu se enerveaza si ii spune ca nu o va lasa niiciodata sa se marite cu el. Dimineata Toma Bulbuc povesti preotului Belciug ce a facut Ion cu fiul lui. Preotul ii promite ca duminica viitoare il va dojeni pe Ion. Invatatorul Herdelea avea trei copii: Laura, Titu si Ghighi. Titu. stia tot de la Dumitru Moarcas, un client al carciumei si acuma le atata pe Laura si pe Ghighi ca stie despre bataia dintre Ion si George.
Titu avea 23 de ani, era blond cu ochi albastri. El adora sa scrie poezii. De trei ani o placea pe Lucretia, fiica unui profesor. Acum, el se indreapta spre Jidovita, unde avea pe sotia invatatorului Lang, pe care o placea in tacere. Ajuns in Jidovita, pleaca la ei, dar era doar d-l Lang acasa. Apoi pleaca in cancelaria comunala si se afunda in gazete. D-na Herdelea adora cantecul si impreuna cu Laura canta Rapirea Basarabiei, dar se oprira cand il vazu pe Toma Bulbuc si pe George.
Zenobia ii ocari. Venira apoi Belciug si cu ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Ion Povestire
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!