Ion Minulescu Tabel Cronologic

Extras din referat Cum descarc?

1881 1 ianuarie: Moare in Bucuresti Tudor Minulescu, tatal viitorului preot, in urma unui atac de apoplexie survenit chiar in timpul petrecerii de revelion. In noaptea de 6 spre 7 ianuarie se naste Ion Minulescu, in Bucuresti, strada Covaci nr. 15. Viitorul preot va copilari la Slatina, de unde e originara mama sa, Alexandrina Ciuca, fiica a unui cavaf. Foarte tanara cand ramane vaduva, Alexandrina Ciuca se va recasatori nu peste mult timp de la moartea sotului cu Ion Constantinescu, capitan de cavalerie.
1897 - Sub pseudonismul (I. M.) Nirvan apar primele productii poetice ale lui Ion Minulescu, inca elev la Pitesti, in revista Povestea vorbei.
1899 - Dupa ce si-a incheiat studiile liceale (clasa a VI-a si a VII-a le trece intr-un an, la pensionul particular,, Branza si Arghirescu din Bucuresti), Ion Minulescu isi ia bacalaureatul.
1900 - Poetul pleaca la Paris spre a urma dreptul. Va renunta insa curand la studiile juridice, fascinat de viata boemei artistice pariziene. Acum ia Minulescu cunostinta de literatura simbolistica, citind cu pasiune pe Baudelaire, Nervan, Aloysius Bertand, Lautreamont, Verlaine, Rimbaud, Laforgue etc.
1904 - Ion Minulescu se intoarce la in tara. Il gasim printre scriitorii care frecventeaza cafeneaua Kubler (D. Anghel, St. O. Iosif, Ilarie Chendi, P. Cerna etc.). 1905 - Publica versurile si fragmentele de proza (Din jurnalul unui pribeag) in revista Viata noua a lui Ovid Densusianu, unul din organele cele mai insemnate ale miscarii simbolistice.
1906 - Ion Minulescu incepe sa publice parte dintre versurile ce vor compune Romantele pentru mai tarziu in revista Viata literara si artistica a lui Ilarie Chendi. Tot in acest an incepe prietenia cu Dimitrie Anghel, cu care va traduce in colaborare versuri din Albert Samain, Charles Guerin, H. Bataille, H. de Regenier, publicate in Samanatorul. Iarna 1906-1907 cei doi prieteni o petrec la Constanta, ecourile acestei sederi pe tarmurile Marii Negre regasindu-se in versurile lor, in minulescienele Romante pentru mai tarziu (1908) si in Fanteziile lui D. Anghel (1909). 1907 - Il gasim pe Minulescu participand la, sambetele literare organizate de convorbirile critice ale lui Mihai Dragomirescu (din cercul Convorbirilor critice mai fac parte, in aceasta perioada, Liviu Rebreanu, Emil Garleanu, Mihai Sorbul, Dim. Nanu etc.) O poezie a lui Minulescu publicata in Convorbiri critice (In orasul cu trei sute de biserici) ii atrage atentia lui I. L. Caragiale care, de la Berlin, ii scrie lui Mihai Dragomirescu spre a-si arata pretuirea si spre a se interesa de tanarul poet.
1908 - Sub directia lui Ion Minulescu apare la 20 martie Revista celorlalti, de orientare simbolista. Dintre colaboratori fac parte Mihai Cruceanu, Eugeniu Stefanescu-Est, N. Davidescu, Eugeniu Sperantia. Articolul-program Aprindeti tortele reprezinta o reactie violenta, in numele artei innoitoare, impotriva traditionalismului. Revista isi inceteaza aparitia o data cu cel de-al treilea numar ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Ion Minulescu Tabel Cronologic
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!