Erasmo de Mircea Horia Simionescu

Extras din referat Cum descarc?

Mircea Horia Simionescu este un prozator publicist si eseist, afiliat scolii de la Targoviste.
Opera Erasmo prezinta viata autorului, nu releteaza o intamplare traita deoarece nu precizeaza locul si timpul intamplarii.
Expozitiunea - Autorul, presedinte al republicii, decretase starea de razboi. Are o armata mai bine inzestrata ca a lui Radulescu dar acesta are soldati excelenti proveniti din randul tiganilor.
Intriga - in timp ce-si face planuri pentru lupta, primeste un raport in care i se aduce la cunostinta ca seful statului Major impreuna cu cativa comandanti au furat secretele militare si au pus stapanire pe depozitul principal de proiectile, declarandu-se neutrii.
Desasurarea actiunii - imediat l-a chemat pe Oncescu si la intrebat ce stie despre complot. Acesta ii spune ca Seful Statului Major a luat munitia si s-a declarat neutru deoarece este suparat pentru ca nu i se arata incredere. Bolovanescu, care este de fata, spune ca locul lui este in alta parte, daca presedintele si-a pierdut increderea in el. Totodata ii spune presedintelui ca Hector Bosoanca este un om de incredere. 
Presedintele isi aminteste cine este de fapt Hector Bosoanca si ca acesta il laudase de nenumarate ori atat pe presedinte cat si pe Bolovanescu.
Asa ca repede si-a dat seama ca Bolovanescu impreuna cu Bosoanca se sprijineau reciproc facandu-si loc spre conducere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Erasmo de Mircea Horia Simionescu.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!