Comunitatea rușilor lipoveni

Extras din referat Cum descarc?

Istorie. In spatiul Romanesc, incluzand aici Moldova - Basarabia si Bucovina - Muntenia si Dobrogea, primii Rusi Staroveri, numiti Lipoveni, au aparut la sfarsitul secolului XVII, insa prima atestare documentara a unei localitati este intr-o petitie din 1742 adresata domnului Moldovei de Lipovenii din satul Socolinti / azi Lipoveni, judetul Suceava, in care afirmau ca locuiau acolo din anul 1724. Rusii Lipoveni s-au distins in societatea Romaneasca prin atasamentul lor neconditionat fata de credinta mostenita de la stramosi, mergand pana la cele mai mici detalii, ritualurile si obiceiurile lor populare incadrandu-se profund in invatatura si morala crestina, avand o incarcatura sacrala deosebita. Unirea Principatelor, Razboiul de Independenta (cu intrarea Dobrogei in componenta Romaniei), precum si Marea Unire din 1918 au reprezentat pentru Rusii Lipoveni momente de referinta in drumul spre integrarea lor deplina in societatea Romaneasca si deschiderea comunitatilor lor spre influentele culturale si de civilizatie oferite de lumea Romaneasca.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunitatea rusilor lipoveni.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!