Violenta In Coran Si In Biblie Razboiul Ofensiv Este Comandat Impotriva Paganilor

Extras din referat Cum descarc?

Etapa finala a invataturilor lui Mahomed despre razboi s-a dezvoltat dupa ce acesta a cucerit Mecca in anul 630. Cei mai multi dintre paganii care locuiau in Mecca au devenit musulmani. In acest timp Mahomed a devenit capabil sa preia controlul orasului si sa curete Ka aba (templul sacru) de cei 360 de idoli care se aflau aici. In acest moment a devenit clar pentru Mahomed ca iudeii si crestinii nu il vor accepta ca profet, asa ca ei au devenit parte a listei de dusmani care trebuia cuceriti. Asadar razboiul nu a fost pentru multa vreme unul de aparare, ci un Jihad agresiv impotriva tuturor necredin-ciosilor. Aceasta este invatatura finala a Coranului care este inca in vigoare astazi si a inspirat recentele acte de terorism. Exista cateva texte care ordona razboiul ofensiv impotriva paganilor, iudeilor si crestinilor.
Printre acestea, Sura 9: 5 iese in evidenta prin porunca sa explicita de ucidere a necre-dinciosilor. Dar, cand lunile sfinte au trecut, atunci luptati si omorati paganii oriunde-i veti intalni, apucati-i, impresurati-i si panditi-i in toate modurile; daca se pocaiesc, se vor ruga in mod regulat si vor face acte de caritate regulate, atunci deschideti drumul pentru ei; caci Dumnezeu este iertator si milostiv Cea mai buna cale a oamenilor de a-si salva viata a fost sa renunte la religia lor si sa adopte religia islamului. In unele cazuri, populatia cucerita a putut sa-si salveze viata platind un greu tribut si devenind supusi conducerii musulmane. In acelasi capitol, Sura 9: 29-31, musulmanilor li se porunceste sa lupte impotriva iudeilor si crestinilor pana cand acestia se vor supune. Aceia care se vor preda conducerii musulmane vor plati un greu tribut. Motivul este ca blestemul lui Dumnezeu se afla deasupra lor. Luptati cu aceia care nu cred in Dumnezeu si nici in ziua de apoi si nu considera oprit, ceea ce a oprit Dumnezeu si trimisul Sau, nici nu recunosc religia adevarata, (chiar daca ei sunt) oameni ai Cartii (crestini si evrei), pana cand nu vor plati jizya (tributul) si se vor supune de buna voie si vor fi supusi. Iudeii il numesc pe Uzair (Ezra) fiu al lui Dumnezeu, iar crestinii il numesc pe Mesia fiu al Lui Dumnezeu Blestemul Lui sa cada asupra lor Sura 5: 36-38 prezinta patru tipuri de pedeapsa pentru cei care se opun lui Allah si profetului sau: Pedeapsa pentru acei care au pornit razboi impotriva lui Dumnezeu si profetului Sau si lupta cu putere pentru nelegiuire, este executia, crucificarea, sau taierea mainii si piciorului din partile opuse, sau exilarea. Aceasta este rusinea lor in aceasta lume si o grea pedeapsa in cea viitoare, exceptand pe aceia care se pocaiesc inainte de a intra sub puterea voastra. In acest caz stim ca Dumnezeu este iertator si plin de indurare. O, credinciosule! Fa-ti datoria fata de Dumnezeul tau. Cauta cai de a te apropria de El si lupta cu putere pentru cauza Lui pentru ca sa poti prospera. Cele patru tipuri de pedeapsa (taierea capului, crucificarea ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Violenta In Coran Si In Biblie Razboiul Ofensiv Este Comandat Impotriva Paganilor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!