Violența în Coran și în Biblie - învățăturile despre războiul sfant

Extras din referat Cum descarc?

Invataturile Coranului cu privire la folosirea sabiei pentru inaintarea cauzei islamului sunt coroborate cu colectia de traditii Hadith care se concentreaza asupra invataturilor lui Mahomed. Cele noua volume ale lui Iman Bukhari sunt in general privite ca fiind cele mai autentice din literatura Hadith. Doar in volumul patru, Richard Bailey a gasit 283 de pasaje care invata despre razboiul sfant (Jihadul) pentru inaintarea cauzei islamului. Pentru a fi scurt voi mentiona doar patru dintre ele. Mahomed a spus: O singura incercare (de lupta) pentru cauza lui Allah, dimineata sau seara, este mai buna decat lumea si tot ce este in ea (4: 50). Din nou el a spus: paradisul se afla sub umbrele sabiilor (4: 73). Pentru Mahomed, lupta pentru cauza lui Allah a fost un mod de viata. El a spus: viata mea se afla in umbra sabiei mele, iar cine nu va asculta ordinele mele va fi umilit si obligat sa platesca Jizya (4: 162b). Jizya este tributul platit de catre oamenii subjugati in schimbul dreptului lor la supravietuire. Mahomed a spus: Mi s-a ordonat sa lupt pana cand oamenii vor spune nimeni nu are dreptul la inchinare decat Allah si oricine spune < nimeni nu are dreptul la inchinare decat Allah>, averea si viata lui vor fi salvate de catre mine in afara legii islamice, iar socotelile lui vor fi fata de Allah (fie de pedeapsa, fie de iertare) (4: 196) Ordinul este clar. Musulmanii au de luptat cu ceilalti oameni pana cand acestia vor deveni musulmani. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Violenta In Coran Si In Biblie Invataturile Despre Razboiul Sfant
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!