Viata Lui Mussolini

Extras din referat Cum descarc?

Benito Mussolini s-a nascut la 29 iulie 1883 langa orasul Predappio in provincia Florenta in Nodul Italiei. Mama lui, Rosa Maltebi era una din cele mai respectate invatatoare din ona. Benito Mussolini avea un frate si o sora, Armaldo si Edvige. Niciunul dintre copii nu s-au inteles vreodata.
Mussolini a fost sdus pe lume in una din cele mai sarace regiuni ale Italiei. In timpul anilor in care a fost la scoala era foarte retras. Nu plangea niciodata si radea rar. Nu orbea mult. El prefera sa stea in spatele clasei si sa citeacsa decat sa se joace cu ceilalati. Tot timpul se batea in clasa si a fost exmatriculat de prima lui scoala. Mussolini era inconjurat de influenta anarhismului, socialismului, si a altor filozofii politice. Atat Benito Mussolini cat si tatal sau aveau un temperament violent. In 1902 si-a inceput cariera sa politica ca socialist radical.
La inceputul primului razboi mondial Mussolini era impotriva. Dupa doua luni sustinea intrarea Italiei in conflict si, ca urmare, a fost dat afara din Partidul Socialist. In Mai 1915 Italia a intrat in razboi. Mussolini a fost chemat la armata in luna septembrie la aceluiasi an. In Primul Razboi Modial a luptat in transeele din frontul Italo-Austriac. La putin tim dupa ce s-a inrolat, a fost ranit si last la vatra dupa ce un lansatorul de grenade, pe care il comanda s-a supraincalzit si a explodat.
Mussolini a declarat razboi socialismului si a format Partidul Fascist. In aprilie 1919 fascistii au atacat un miting socialist in Milan. Mussolini si mai mult de 100 de persoane au fost aruncati in inchisoare pentru posesie de arme. Toate persoanele au fost eliberate a doua zi. In curand armata si politia nu au intervenit in violenta fascista. Ofiterii din politie au fost inlocuiti cu membrii fascisti. O militie fascista a fost formata. Consta in brigade spargatore de greve, echipe de asasinari, si o politie secreta.
Mussolini a devenit prim-ministru al Italiei in 1922. Benito Mussolini si Adolf Hitler isi admirau unul altuia puterea. Cei doi s-au intalnit pentru prima data la Venetia in iunie 1934. Partidul Nazist al lui Hiler copia Partidul Fascist al lui Mussolini. Cele doua partide erau violente si anti-democratice, precum si anti-comuniste. In 1939, Mussolini a invadat Albania fara permisiunea Marelui Consiliu. A fost dat jos de la putere si a ajuns sa se ascunda dintr-un loc in altul. Hitler l-a adus pe Mussolini in Germania ca sa se ascunda. Dupa o vreme Mussolini s-a intors in nordul Italiei. Pe 28 aprilie 1945 Mussolini a fost executat impreuna cu alti fascisti si spanzurat cu capul in jos intr-o piata publica.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata Lui Mussolini
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!