Viata Copiilor In Evul Mediu

Extras din referat Cum descarc?

Venirea pe lume a unui copil era un prilej de bucurie pentru intreaga familie. Data nasterii era foarte bine cunoscuta, deoarece astrologii ii intocmeau horoscopul.
Copilul era dus la biserica dupa 3-7 zile ca sa fie botezat. Obiectul era sa ii fie dat un singur nume (numele de botez). Copiii nobililor si ai orasenilor bogati, erau alaptati de o doica.
Datorita conditiilor grele de trai, a bolilor si a lipsei asistentei medicale, foarte multi copii mureau in primii ani de viata. Educatia copiilor incepea de la varsta de 7 ani.
Nobilii aduceau in casele lor preceptori, care sa-i invete pe copii sa scrie si sa citeasca. De la 10 ani predominau exercitiile fizice, care ii pregateau pe copii sa devina cavaleri.
Fetele nobililor invatau sa recite versuri, sa danseze, sa brodeze (educatie mondena). Copiii celor de la oras urmau profesia tatalui lor. Familile cu cei mai multi copii erau cele de la sate.
Primul nascut, daca era baiat, ramanea in casa parinteasca. Ceilalti cautau sa practice diferite meserii. Unii se calugareau. cei care invatau puteau sa devina notari, functionary sau invatatori.
Viata grea a famiilor sarace ii obliga pe copiii ce proveneau din asemenea familii sa munceasca si sa-si poarte singuri de grija inca de mici.
Erau scoli monastice, episcopale si universitati. Scolile monastice si episcopale erau organizate de preoti. Aici copiii puteau sa invete trivium sau quadrivium.
Trivium (destinat sa-i pregateasca pe elevi pentru oratoria bisericeasca) era format din gramatica, retorica si dialectica iar quadrivium era format din aritmetica, geometrie, teorie muzicala si astronomia.
Erau doua feluri de invatamant, dogma care este o invatatura a bisericii, in care toti credinciosii sa creada in mod neconditionat si scolastica care era un invatamant filosofic si teologic bazat pe rationamente abstracte.
Unele familii sarace munceau din greu ca copiii lor sa ajunga la scoala.
Dar cele mai multe familii sarace nu au putut sa-si trimita copiii la scoala.
Doar nobilii si familiile bogate isi trimiteau copiii la scoala.
Aceasta era viata copiilor in evul-mediu. Patrascu Alexandru clasa a VI-a H ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata Copiilor In Evul Mediu
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!