Trasaturile Principale Ale Ideologiei Rasiste

Extras din referat Cum descarc?

Conform definitiei nazistilor un popor sau o natiune este constituit din cateva rase componente. Spre exemplu, se sustinea ca poporul german este predominant nordici, dar ca in sangele sau se amestecase si sange dinaric, mediteranean, baltic sau al altor rase. Poporul norvegian detinea mai multe componente nordice si din acest motiv se plasa intr-o pozitie ierarhica superioara chiar si fata de germani.
Despre englezi se sustinea ca detin practic aceleasi componente ca si germanii, numai ca in proportii diferite. In consecinta, atat poporaul norvegian cat si cel englez sunt inrudite cu poporul german. Daca, in decursul istoriilor lor, ei s-au abatut de la calea cea dreapta vina o poarta combinatiile interrasiale, care au dus la deteriorarea fondului genetic. In ceea ce priveste popoarele din Europa Rasariteana, in randul lor componentele nobile sunt reprezentate intr-o masura mult mai redusa iar din acest motiv popoarele respective sunt mai putin valoroase sau mai pe intelesul tuturor- reprezinta rase inferioare. Evreii sunt in esenta o contra-rasa; ei sunt straini de specie deoarece reprezinta un amestec intre rasele din Orientul Apropiat si cele pur orientale, cu cateva alte ingrediente nesemnificative.
Antropologii din afara Germaniei au refuzat cu totii pana sa si discute serios asupra clasificarii raselor facute de germani, ca sa nu mai vorbim de orice concluzii de natura practica ce ar fi rezultat de aici. Dar, de vreme ce germanii au adoptat cu sfantenie aceasta dogma, ar putea sa recunoasca macar ca pasajele despre popor sau despre specificul unui popor, contrazic doctrina rasei. Asa ceva ar fi presuspus mai mult respect fata de ratiunea pura si mai mult discernamant in folosirea termenilor de care erau interesati nazistii. In timp ce isi acuzau adversarii de obscuritate, ei insisi se ingrijeau prea putin de exactitate, devreme ce erau in joc teluri mai marete.
Importanta deosebita a ideii de rasa reprezinta o sugestie emanata chiar de Hitler: Munca de educatie si pregatire totala a statului-natiune trebuie sa-si gaseasca incununarea in ceea ce aprindea instinctiv si rational simtul rasial si sentimentul rasei in inimile si mintile tinerilor care ia-u fost incredintati. In discursul tinut la Nurnberg Parteitag (congresul partidului) din 1933, primul congres tinut dupa venirea la putere a lui Hitler se foloseste si de aceasta ocazie pentru a declara: National-socialismul profeseaza. invatatura eroica a pretuirii sangelui, rasei si personalitatii, precum si legile eterne ale selectiei, plasandu-se astfel in mod constient intr-o contradictie de nedepasit fata de filosofia democratiei pacifist-internationaliste si fata de rezultatele acesteia. Concomitent cu propovaduirea acestei noi evanghelii, savantii nn-au stat nici ei.
Una din primele universitati care a infiintat un Institut de Biologie Ereditara si de Cercetare asupra raselor a fost Universitatea din Frankfurt-pe Main. Unul dintre membrii conducerii acestui institut se ...


Fisiere in arhiva (1):

 • Trasaturile Principale Ale Ideologiei Rasiste
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Max Weinreich ,  Universitatile lui Hitler
Editura Polirom 2000
2.Taylor, A.J.P.,    Originile celui de-al doilea razboi mondial,
Iasi, 1999
3.Stokesbury, James,Scurta istorie a celui de-al doilea razboi mondial,
Bucuresti 1993
4.Toffler,Hiede si Alvin, Razboi si antirazboi Supravietuirea in zorii secolului         XXI


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!