Teoria imigrationista

Extras din referat Cum descarc?

Precursorii acestei teorii Sulzer, Macai, Endel si Engel inca din evul mediu mijlociu au elaborat concepte conform carora poporul si limba romana s-ar fi format la sud de Dunare, iar spatiul nord-dunarean era un "terra deserta", care mai tarziu a fost ocupat de daci. Adevarul istiric consta in faptul ca la sud de Dunare cat sI la nord exista populatia daco-romana ce vorbea o latina vulgara. In secolul al VI-lea au navalit in valuri puternice slavii. La nord de Dunare poporul stramosesc a asimilat in totalitate elementele slave. La sud de Dunare stra-romanii au fost asimilati de slavi insa au ramas cateva insule latine care exista si astazi: istro-romanii, megleno-romanii, macedo-romanii si aromanii. Spatiul nord-dunarea a fost parasit de romani in 271 cu armata si administratia dar imperiul a fost in permanenta in legatura cu vechea Dacie. 
Teoria imigrationista elaborata de Robert Roesler la sfarsitul secolului al XIX-lea a preluat unele elemente ale lui Sulzer sI Engel pe care i-a combatut la vremea aceea Miron Costin care considera operele acestora "basme" si pe autorii lor "basmuitori".
Roesler a elaborat cateva argumente stiintifice falsificand adevarul istoric: 
1. dacii au fost total distrusi in cele doua razboaie daco-romane
2. romanii s-au format la sud de Dunare sI apoi au imigrat la nord, dovada asemanarile a catorva cuvinte din limba romana si albaneza
3. parasirea Daciei in totalitate, aceasta ramanand pustie
4. lipsa izvoarelor istorice care sa ateste informatii despre romani
5. imposibilitatea romanizarii Daciei in 165 de ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Teoria imigrationista.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!